Pressmeddelande
Från Sahlgrenska Universitetssjukhuset
2008-10-13 12:55


Sahlgrenska Universitetssjukhuset erbjuder föreläsningar för en hälsosammare livsstil


Under rubriken ”Verktyg för bättre hälsa” låter Sahlgrenska Universitetssjukhuset under hösten allmänheten ta del av den expertkunskap som finns inom sjukhuset kring hälsofrågor. Det sker genom en serie av sex föreläsningskvällar. Varje kväll består av flera kortare föreläsningar om mäns och kvinnors hälsa och tar upp livsstilfaktorer som rökning, övervikt och motion men också rent medicinska ämnen som exempelvis cellprovskontroller, manligt könshormon och benskörhet. 
Tre av föreläsningarna riktar sig särskilt till föräldrar och handlar om barnfetma, ätstörningar, missbruk och barns psykiska utveckling. En kväll ställer frågan ifall astma och olika former av allergier går att förebygga.
Medverkar gör sjukhusets specialistläkare och representanter från andra yrkesgrupper med specialkunskap i sina respektive ämnen.
Föreläsningsserien är en del av Sahlgrenska Universitetssjukhusets uppdrag att fungera som ett hälsofrämjande sjukhus. I april 2008 blev sjukhuset medlem i nätverket för Hälsofrämjande sjukhus och vårdorganisationer, HFS. 

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, har tillsammans med hälso- och sjukvården i stort, en nyckelroll i folkhälsoarbetet genom sin specifika kompetens, auktoritet, breda kunskap och sin stora kontaktyta gentemot befolkningen.
– Det är mycket positivt att vi som experter kan delge befolkningen av vår kunskap, både om vanliga hälsoproblem och hur man håller sig frisk, säger Ing-Marie Bergbrant, kvalitetsdirektör på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Verktyg för bättre hälsa - föreläsningsprogram



Kontaktperson: Ing-Marie Bergbrant, tel mobil 0736254544
Viktoria Stalfors, tel mobil 0702-94 31 90


Läs meddelandet som PDF