Pressmeddelande
Från Skaraborgs Sjukhus
2007-10-11 17:00


SPUR-inspektion ger högt betyg till AT-utbildningen vid Skaraborgs Sjukhus


SPUR-stiftelsen, Sveriges läkarförbunds och Svenska Läkaresällskapets stiftelse för utbildningskvalitet, har genomfört en så kallad SPUR-inspektion vid Kärnsjukhuset i Skövde och vid Sjukhuset i Lidköping. SPUR-inspektionen är en objektiv kvalitetsundersökning och syftet med inspektionen är att granska, stärka, säkra och höja kvaliteten på AT-utbildningen. Inspektionen pågår under två dagar och genomförs bland annat med hjälp av intervjuer.

SPUR-inspektionen visar på mycket positiva resultat för AT-utbildningen både vid Kärnsjukhuset i Skövde och vid Sjukhuset i Lidköping. Slutsatsen från inspektionen vid Sjukhuset i Lidköping är att man erbjuder en god AT-utbildning som uppfyller målbeskrivningar. Av rapporten från Sjukhuset i Lidköping framgår bland annat att det råder ett gott lärandeklimat och att man har engagerade studierektorer. Slutsatsen från inspektionen vid Kärnsjukhuset i Skövde är att sjukhuset erbjuder en mycket god AT-utbildning. I rapporten för AT-utbildningen vid KSS poängteras bland annat att målbeskrivningen för utbildningen är känd på alla enheter och att sjukhuset definitivt har en allsidig och bred verksamhet som ger AT-läkaren goda förutsättningar att nå den kompetensnivå som målbeskrivningen stipulerar. Man säger också att det råder en synnerligen positiv inställning till AT-läkarna och deras utbildning.

Vid inspektionerna har man bland annat tittat på hur utbildningen är upplagd mellan de olika verksamheterna. Men ser också till utbildningsklimatet och hur tjänstgöringsupplägget ser ut. Övriga faktorer som inspekteras är handledningen, den teoretiska utbildningen och kvalitetssäkringen av utbildningen. Till sist görs en övergripande bedömning av AT-utbildningen.

Klicka nedan för att läsa rapporterna i sin helhet.

SPUR-inspektion AT Kärnsjukhuset i Skövde
SPUR-inspektion AT Sjukhuset i Lidköping

Rapporten kan även laddas ner från www.vgregion.se/skas-SPUR eller www.skaraborgsdoktor.nu

 



Kontaktperson: Kristine Rygge, AT-studierektor, KSS, telefon 0500-431000 (vxl)
Magnus Boustedt, AT-studierektor, SiL, telefon 0510-850 00 (vxl)


Läs meddelandet som PDF