Hjälp - om pressmeddelanden

Om pressidornas uppbyggnad

Pressmeddelanden från Västra Götalandsregionen skrivs och publiceras både från den centrala administrationen, regionkansliet, och från de enskilda verksamheterna till exempel ett sjukhus eller en kulturverksamhet.

Pressmeddelanden från Västra Götalandsregionen presenteras därför både i verksamheternas egna presslistor och i den gemensamma listan för hela regionen. Den gemensamma listan finns direkt under adressen nyheter.vgregion.se. Verksamheternas egna listor hittar du om du går vidare till listan med alla verksamheters presslistor.

Vanliga webbsidor och PDF

Pressmeddeladen på denna webbplats publiceras både som vanliga webbsidor och som PDF. Att ett pressmeddelande finns som PDF visas med symbolen  och går endast att läsa om du har programmet Acrobat Reader (eller annat PDF-läsarprogram) installerat på din dator. Saknar du programmet kan du hämta det gratis på företaget Adobes webbplats.

Prenumeration

Det går att prenumerera på pressmeddelanden från Västra Götalandsregionens verksamheter. För att prenumerera måste du ha anmält ditt intresse genom att registrera dig som prenumerant. När du väl har registrerat dig och gjort dina kategori-val skickas ett meddelande till dig via e-post när det finns ett nytt pressmeddelande som publicerats och som stämmer med just dina val. Du kan alltid gå tillbaka och förändra dina val i efterhand. Vid registreringen får du välja dina egna inloggningsuppgifter - användarnamn och lösenord - uppgifter som du använder när du vill logga in och förändra dina kategiori-val och personliga uppgifter.