Pressmeddelande
Från (None)
2007-09-14 13:00


Fortsatt dålig placering för SÄS i AT-läkarnas egen ranking


För andra året i rad placeras SÄS på sista plats i Sveriges Yngre Läkarförenings årliga undersökning av hur väl olika sjukhus uppfyller AT-läkarnas förväntningar och krav.

Resultatet är självfallet en besvikelse, särskilt i ljuset av att sjukhusledningen satt in särskilda åtgärder för att förbättra situationen. Så har t ex AT-läkarna numera en tydlig koppling in i linjeorganisationen, balansen mellan tjänstgöring och utbildning har förbättrats, AT-läkarnas handledare har utbildats och AT-läkarna har också fått ett lönepåslag.

Resultatet är också en bekräftelse på att förändringsarbete tar tid. Det rör sig här om en viktig fråga för sjukhuset. Ledningen är fast besluten att uthålligt arbeta med AT-läkarfrågan samt att avsätta de resurser som krävs för att utbildningen ur olika aspekter skall ha en kvalitet och en attraktivitet som motsvarar högt ställda krav. Här kan ST-läkarutbildningen vid sjukhusets kirurgklinik fungera som ett föredöme. Kliniken har nyligen fått pris som landets bästa utbildningsklinik. Med ett systematiskt arbete under flera år skall sjukhusets hela läkarutbildning nå samma höga nivå.



Kontaktperson: Utvecklingschef Marianne Segenstedt, tfn 033-616 10 00
Informationschef Björn Gustafsson, tfn 033-616 10 00


Läs meddelandet som PDF