Pressmeddelande
Från (None)
2010-01-18 15:00


Årets studenthandledare utses för första gången


Datum: tisdag 19 januari
Tid: kl 11:30
Plats: Spishörnan vid personalmatsalen bakom psykiatrin, ingång 29, SÄS Borås


För första gången koras årets studenthandledare på Södra Älvsborgs Sjukhus. 14 medarbetare har nominerats inom de yrken som berörs. Det handlar om sjuksköterskor, undersköterskor, skötare, arbetsterapeuter, sjukgymnaster, dietister och biomedicinska analytiker, som handleder studenter i sitt arbete.

- Vi vill uppmärksamma goda exempel bland våra medarbetare som handleder studenter. Vi har liknande pris för läkare som handleder AT och ST tjänstgörande, men nu vill vi även lyfta fram andra yrkeskategorier på detta sätt, säger Ingrid Rosengren, studierektor.

Varje år tar SÄS emot omkring 900 studenter, som går en vårdutbildning på tre till fyra år på högskola eller universitet för att exempelvis bli sjuksköterska eller biomedicinsk analytiker. På sjukhuset finns omkring 1200 handledare som tar emot dessa studenter under deras praktik. Priset kommer att delas ut varje år till en handledare som verkat på ett aktivt och uppmuntrande sätt för sina studenter. Han eller hon ska med engagemang och stöd ha bidragit till att studenten fått en innehållsrik och givande verksamhetsförlagd utbildning. Huvudansvariga handledare på sjukhuset har haft till uppgift att nominera kandidater.

- Det är ett mycket viktigt jobb som våra handledare gör. Vi vill genom detta pris visa uppskattning och stimulera till att orka fortsätta med det fina arbete dom gör. Vår målsättning är att handleda våra studenter på ett så bra sätt att de i framtiden vill arbeta hos oss, säger Ingrid Rosengren.

Vinnaren utses vid en ceremoni tisdagen 19 januari.



Kontaktperson: Ingrid Rosengren, studierektor, tfn 033-616 1919, mobil 070-309 11 77


Läs meddelandet som PDF