Pressmeddelande
Från SÄS
2014-04-11 09:15


Barnkören tog hem segern i SÄS körslag


SÄS körslag är nu avgjort och kören som fick flest röster av medarbetarna blev Barnkören, från barn- och ungdomskliniken.

Efter veckor av träning har sju körer underhållit gästerna i personalrestaurangen, Borås. Låtarna har framförts med stort engagemang och publiken har varit mycket entusiastisk. Den 10 april fick de tre körer som fått flest röster av medarbetarna uppträda i en grande finale. Körerna var Barnkliniken, från barn- och ungdomskliniken, Ögongodis från ögonkliniken och Kör Allegro från akutkliniken.

Efter ytterligare ett bejublat framträdande med "Sån´t är livet" och ”Some Nights” utropades vinnarkören som fick ta emot pris av Thomas Wallén, sjukhusdirektör.

Barnkören och till vänster sjukhusdirektör Thomas Wallén och sjukhusstyrelsens ordförande Peter Rosholm som tillsammans presenterade finalisterna och vinnaren.
Barnkören och till vänster sjukhusdirektör Thomas Wallén och sjukhusstyrelsens ordförande Peter Rosholm som tillsammans presenterade finalisterna och vinnaren.
Högupplöst bild.

Priset var, förutom ett vandringspris i form av en guldbuckla, presentkort till Göteborgs symfonikers spelning i Göteborgs konserthus och erbjudande att uppträda på årets chefsdag i Göteborg och vid SÄS gratifikationsdag.

Lena Wiik, körsamordnare och barnsjuksköterska har tillsammans med vinnarkören jobbat mycket för att få ihop de olika stämmorna.

-  Att vinna var ju enormt roligt och omtumlande säger, Lena Wiik, körsamordnare. Det hade jag inte trott. Vi har haft jättekul i vår kör och det har varit ett stort engagemang. Vi har tränat och lagt ner mycket tid på detta. Nu får vi börja fundera på  en ny repertoar till framtida uppträdanden.

Del av sjukhusets hälsofrämjande arbete

-  Att höra så många fina sånger och se alla härliga körer uppträda har varit jätteroligt, säger Thomas Wallén, sjukhusdirektör. Det har varit ett stort engagemang och det är många timmar som har lagts ner på träning sammantaget och på hälsofrämjande sång. Det har också varit stor uppslutning av medarbetare i matsalen med underbar stämning under körernas framträdanden. Vi hoppas få höra mer från körerna, förhoppningsvis redan någon gång under våren.

Körerna som deltagit har också fått en timmes hjälp av en professionell körledare från Kulturskolan i Borås. Det har varit fullt i matsalen varje dag det har stått ”kör” på menyn. Flera av gästerna har haft ett leende på läpparna efter skönsång och musik, och körslaget ska ses som en av sjukhusets aktiviteter när det gäller att arbeta för ett hälsofrämjande sjukhus för patienter och medarbetare.

Alla körers bidrag finns filmade på SÄS Youtubekonto



Kontaktperson: Pressjouren, tfn 033-616 2444


Läs meddelandet som PDF