Pressmeddelande
Från (None)
2010-11-19 13:30


Pressinbjudan

Blir intensivvårdspatienter friskare snabbare i specialinrett rum?


Frågan ska få svar i ett unikt forskningsprojekt på intensivvårdsavdelningen på Södra Älvsborgs Sjukhus, där effekterna av patientrummets interiör och utformning ska undersökas. Målet är att få kunskap om vad i utformningen av den fysiska miljön som kan vara hälsobringande för svårt sjuka patienter och deras närstående, som vistas i dessa tekniktäta vårdmiljöer. Forskningsprojektet är det första i sitt slag i Sverige. Det finns inga tidigare studier, som tar ett helhetsgrepp på intensivvårdsmiljön för att skapa en bättre balans mellan teknisk utrustning samt omsorg och närhet i vården. Projektet är ett samarbete mellan Södra Älvsborgs Sjukhus, Högskolan i Borås och Göteborgs universitet.


Välkomna på pressvisning

Media erbjuds att se det specialinredda rummet före invigningen och höra mer om forskningsprojektet. Det finns också möjlighet för frågor och intervjuer.

Datum: fredag 26 november
Tid: kl 10:00-11:00
Plats: Intensivvårdsavdelningen, SÄS Borås. Samling vid ingången till förlossningen, som ligger mitt emot rehab-badet.

Vid pressvisningen medverkar Berit Lindahl, forskningsledare Högskolan i Borås, Ingegerd Bergbom, forskningsledare Göteborgs Universitet och Bodil Hjort, vårdenhetschef på intensivvårdsavdelningen.

Ytterligare personer, som är kopplade till projektet, finns tillgängliga i anslutning till visningen: Maria Berezecka, arkitekt, Peter Geiger, överläkare på intensivvårdsavdelningen och Camilla Hentschel, inredare.

 

Hör gärna av er om ni kommer.



Kontaktperson: SÄS pressjour 033-616 24 44


Läs meddelandet som PDF