Pressmeddelande
Från (None)
2010-06-18 14:00


Det ekonomiska läget i fokus på sjukhusstyrelsens möte


Vid fredagens möte med styrelsen för Södra Älvsborgs Sjukhus beslutades bland annat att godkänna månadsrapporten efter maj månad. I rapporten redovisas ett negativt resultat om minus 67 mkr. Prognosen sätts till minus 60 mkr. Med anledning av det negativa resultatet har styrelsens ordförande skrivit ett brev till regionstyrelsen för att uppmärksamma den på de ekonomiska förhållandena.

Styrelsen beslutade vidare att sjukhuset ska medverka i närvårdssamverkan i södra Älvsborg, det samverkansorgan mellan kommuner, primärvård och sjukhus i södra Älvsborg som är under bildande. Arbetet kommer ha en politisk ledning och ett fast kansli placerat i Alingsås. Att finslipa samarbetet mellan vårdinstanserna kommer vara en nyckelfaktor i framtidens sjukvård.

Vid mötet beslutade styrelsen också att tillsvidare skjuta upp införandet av en Kundtjänst på SÄS på grund av det ansträngda ekonomiska läget.  

En punkt på dagordningen var redovisning av ägaruppdrag för akutmottagningar. Styrelsen godkände sjukhusets rapport till hälso- och sjukvårdutskottet avseende akutmottagningen. Sjukhuset har regionens kortaste väntetider för tid till läkare vid akutmottagningen. Det regionala målet att 90 procent av patienterna ska träffa en läkare inom 90 minuter når SÄS i 78 procent av fallen vilket kan jämföras med regionens genomsnitt på 49 procent. I mars fick 91 procent av patienterna på dagtid träffa en läkare inom 90 minuter. 

Styrelsen noterade också att SÄS fortsätter att klara uppdraget med vårdgarantin.

Övriga ärenden som diskuterades:

  • Omställningsprogrammet
  • Budget, verksamhetsplan och överenskommelse med HSN inför 2011


Kontaktperson: Peter Rosholm, sjukhusstyrelsens ordförande 0703-26 13 06,
Christer Wettervik, tf sjukhusdirektör 033-616 10 00, Maria Bohlin kommunikationschef 0708-21 19 34


Läs meddelandet som PDF