Pressmeddelande
Från SÄS
2013-10-17 08:00


Eva Tovinger ny verksamhetschef för barn- och ungdomskliniken


Eva Tovinger blir ny ordinarie verksamhetschef på barn- och ungdomskliniken. Hon har varit tillförordnad chef under 2013 och blir nu alltså kvar på kliniken, ett val som också medarbetarna ställt sig bakom i förhandlingarna om ny chef.

– Jag är mycket glad över att få fortsatt förtroende som chef för kliniken, säger Eva Tovinger. Det känns oerhört stimulerande och utmanande att arbeta vidare med en samlad barn- och ungdomsmedicinsk vård.

Eva Tovinger.
Eva Tovinger. Foto: Bo Haglund.
Högupplöst bild.

Eva Tovinger har arbetat på SÄS sedan 2006, då hon anställdes som verksamhetschef på akutmottagningen. Innan dess var hon vårdenhetschef på avdelningen för neurooperationer på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Hon har varit chef i närmare 16 år. I botten är Eva Tovinger sjuksköterska sedan 1979, hon är specialistutbildad inom anestesisjukvård och har också en vårdlärarutbildning.

Barn- och ungdomskliniken har haft flera viktiga frågor att hantera de senaste åren, inte minst den allmänna bristen på specialistläkare inom neonatalvård. Arbetet med att säkra bemanningen långsiktigt pågår kontinuerligt. Också sammanslagningen vid årsskiftet av SÄS barn- och ungdomsklinik och de fem öppenvårdsmottagningarna för barn och unga inom primärvården har varit en stor fråga under Eva Tovingers tid som tillförordnad chef.

– Vi arbetar bland annat med att hitta samarbets- och mötesforum där medarbetare på alla enheter får möjlighet till delaktighet och engagemang. Jag är övertygad om att den nya klinikstrukturen kommer våra patienter till gagn samtidigt som processen måste få ta tid.

Bred verksamhet med många yrkesgrupper

Kompetenta medarbetare som utvecklar verksamheten utifrån patienternas behov är klinikens styrka, menar Eva Tovinger. Barn- och ungdomskliniken har en stor bredd i verksamheten, från det prematura barnet med akut intensivvårdsbehov till äldre tonåringar med planerade besök på öppenvårdsmottagningar.

– Vårt uppdrag är att ge den specialiserade vård till barn och ungdomar som de har behov av, säger Eva Tovinger. Det innebär att flera professioner krävs kring patienten. All verksamhet är lika viktig och samtliga yrkeskategorier är viktiga för helheten i vården.

Suzanne Guregård, biträdande sjukhusdirektör med ansvar för bland annat barn- och ungdomskliniken, har lett rekryteringen.

– Jag är mycket glad över att få fortsätta arbeta med Eva Tovinger, säger Suzanne Guregård. Hon har en bred kompetens av ledarskap och en gedigen erfarenhet som verksamhetschef och vårdenhetschef. Med Evas engagemang för barnkliniken har SÄS goda förutsättningar att klara den utmaning det är att samla öppenvård och slutenvård till en verksamhet med god arbetsmiljö, som kommer våra patienter till godo.

Kort om Eva

  • Är född 1957
  • Bor i Landvetter och har två vuxna barn
  • Fritidsintressen är bland annat golf, musik och litteratur

Fotnot: Öppenvårdsmottagningarna för barn och ungdomar ligger i Alingsås, Lerum, Skene, Ulricehamn och Borås (Viskan). De överfördes organisatoriskt till SÄS vid årsskiftet 2012-2013 för att få en mer samlad barn- och ungdomsvård i upptagningsområdet.



Kontaktperson: Eva Tovinger, via pressjouren tfn 033-616 2444


Läs meddelandet som PDF