Pressmeddelande
Från SÄS
2014-04-08 08:15


Grande finale i SÄS Körslag den 10 april


Välkommen att lyssna på skönsjungande sjukhuspersonal den 10 april kl. 12:00-13:00 då grande finale i SÄS körslag går av stapeln.

Körerna har under två veckor framträtt med en obligatorisk låt, ”Sån´t är livet” och en valfri låt. Det har varit en härlig blandning av sång och musik i restaurangen som varit mycket uppskattat bland medarbetarna.

Kören Återställarna från rehabiliteringskliniken, SÄS 
Kören Återställarna från rehabiliteringskliniken som sjunger ”Sån´t är livet” och ”Nu grönskar det”. Foto: Penilla Lundgren, fotomedia.

De tre körerna som fått flest röster av medarbetarna på sjukhuset får sjunga för kollegorna ännu en gång i en avslutande final. Därefter koras vinnarkören av sjukhusdirektören Thomas Wallén.

- Som hälsofrämjande sjukhus har vi satsat en hel del på fysisk aktivitet och det är riktigt roligt att vi nu breddar oss och uppmuntrar till sång och Körslaget, säger Thomas Wallén. Jag vet att det finns många medarbetare på SÄS som tycker om att sjunga eller spela instrument, vilket vi nu har sett i samband med uppträdanden. Och det känns som om det finns ett ökat intresse för körsång i omvärlden och då är det naturligt att vi också tar det till oss.

Varje kör har fått en musiklektion av en professionell körledare från Borås Kulturskola.

Deltagande körer; Barnkören från barn- och ungdomskliniken, Breath and Hearth från hjärt- lungkliniken, The Call Girls från bemanningsservice, Kör Allegro från akutkliniken, Kör Hårt från sjukhusledningen och staberna, Återställarna från rehabiliteringskliniken och Ögongodis från ögonkliniken.

Plats: Restaurangen Borås, ingång 29, SÄS.



Kontaktperson: Pressjouren tfn 0336162444
Åsa Axelsson, tfn 0336161000


Läs meddelandet som PDF