Pressmeddelande
Från SÄS
2014-09-29 11:00


Grattis till alla vinnare i Kretsloppet


Drygt 200 medarbetare på SÄS deltog på de olika distanserna i Kretsloppet. Det var många som blev vinnare i årets Kretsloppsutmaning. Inte bara de som fick bra tider i sina lopp utan alla som deltog och utmanade sig själva att springa eller gå.

Bästa man 10 km

Christian Holmqvist, AT-läkare, på kirurgkliniken blev bästa man som slog sjukhusledningens bästa tid på 10 km. Hans tid blev 36 minuter och 35 sekunder och det resulterade i att han kom på plats 36 i Kretsloppet. Stort grattis.

Christian Holmqvist

Christian Holmqvist sprang snabbare än sjukhusledningens bästa tid och som nådde målet att springa under 37 minuter. Foto: Pernilla Lundgren, fotomedia.

Kretsloppet var hans andra 10-km lopp för året. Han tränar och tävlar också i orientering vilket kan förklara den goda formen. Han anmälde sig sent till Kretsloppet efter att ha sett på SIW att det var möjligt.

- Jag är jätteglad att det gick så bra, det gick över förväntan, säger Christian Holmqvist. I början av loppet gick jag ut för hårt och de sista kilometrarna hade jag det rätt motigt. Men när jag kom till den till de sista jobbiga uppförslutet och tittade på klockan blev jag både lättad och glad när jag förstod att jag kunde springa under 37 minuter som var mitt mål.

Christian tyckte också att Kretsloppet var en folkfest och att det var ”bra drag på stan”. Om inget annat inträffar så kommer han att försvara sin titel nästa år.

Bästa dam 10 km

Förra årets vinnare bland damerna, behöll titeln, bästa dam på SÄS. Grattis till Monica Pihl, undersköterska på bemannningsservice som jobbar på infektionsavdelningen. Hon kom på nionde plats i Kretsloppet med tiden 40 minuter och 15 sekunder. Hon blev också bästa kvinna som slog sjukhusledningens bästa tid på 10 km.

Monica Pihl 

Sjukhusdirektören hade bästa tiden i sjukhusledningen 

På distansen tio kilometer var det 34 medarbetare (22 män och 12 kvinnor) som slog sjukhusledningens bästa tid, sjukhusdirektör Thomas Wallén, som sprang i mål på 49.31 minuter. Sjukhusdirektören var synbart nöjd med sitt lopp och med sin tid.

- Jag är jättenöjd, säger Thomas Wallén. Vad gäller min målsättning att springa under 50 minuter så lyckades jag med det då jag höll ett något lägre tempo de första fem km och lite högre tempot de sista fem km. Helt enligt min plan. Det var inte bara kul att springa utan även roligt att prata löpning med medarbetare vid SÄS-tältet, både före och efter loppet.

 Thomas Wallén under starten av Kretsloppet 2014
Thomas Wallén vid starten i Kretsloppet. Foto: Pernilla Lundgren, fotomedia.

Tältaktiviteter

De verksamheter som var på plats och visade upp sig i Västra Götalandsregionens tält på Stora Torget var mycket nöjda med den respons de fick av besökare som kom förbi. Åsa Bertilsson höll i en frågetävling där man skulle matcha ihop utrustning och klinik. Det var trångt vid bordet.

- Det har varit jätteroligt att vara på plats vid tältet, säger Åsa Bertilsson. Mycket folk, i alla åldrar, har cirkulerat här hela tiden, säger. Många har fått en inblick i vad vi gör på sjukhuset både genom att gissa på sakerna men även att gissa på yrket vid bordet bredvid.

Tältaktivitet

Gissningstävlning i Västra Götalandsregionens tält på Stora Torget. Foto: Pernilla Lundgren, fotomedia.

Prisutdelning 8 oktober

Onsdagen den 8 oktober kl. 12:00 blir det prisutdelning. Sjukhusdirektör Thomas Wallén kommer att dela ut diplom och priser till den enhet med störst andel medarbetare som deltagit i loppet, de medarbetare som slog sjukhusledningens bästa tid på 10 kilometer och de medarbetare som slog hans tid. 



Kontaktperson: Åsa Axelsson, tfn 033-6161000
Pressjouren, tfn 033-6162444


Läs meddelandet som PDF