Pressmeddelande
Från (None)
2010-09-07 08:00


HR-chef på SÄS kan tilldelas stora chefspriset 2010


Pernilla Bergwall, chef för HR-service på Södra Älvsborgs Sjukhus, är en av fyra nominerade som kan få ta emot stora chefspriset 2010. I stark konkurrens med många kvalificerade chefer i Sverige har Pernilla Bergwall valts ut och nominerats till priset, tillsammans med Jan Åke Jonsson, vd Saab, Margareta Widell, avdelningschef på miljöförvaltningen i Stockholm och Lars Påhlson, vd Leaf Scandinavia.

Priset delas ut av Svensk Chefsförening (akademikerförbundet SSR) till en chef som i sitt ledarskap utmärkt sig och i utmanande tider fått med sig medarbetarna samt utvecklat verksamheten med ett extraordinärt resultat som följd.

- Det är mycket inspirerande att vara en av fyra slutkandidater till priset i Sverige då de andra tre kandidaterna är aktade namn inom respektive organisation, säger Pernilla Bergwall.

Det är hennes egna medarbetare som föreslagit henne till utmärkelsen. Efter en noggrann granskning av stora chefsprisets jury, som intervjuat både medarbetare, chefer och fackliga representanter på arbetsplatsen, har Pernilla Bergwall utsetts till en av fyra finalister.

Pernilla Bergwall har under de senaste två åren haft i uppdrag att bygga och utveckla delar av personalfunktionen till ett HR-service. Det är en HR-enhet som arbetar med att exempelvis ge stöd i frågor som rör bemanning, rekrytering, utbildning, arbetsmiljö och rehabilitering. Under tiden har även sjukhusets interna bemanningsföretag, bemanningsservice, organiserats under Pernilla Bergwalls ledning. Det sätt som hon tagit sina medarbetare genom utvecklingsarbetet, som i perioder varit ganska slitsamt, ligger till grund för nomineringen.

- Med sin uthållighet och utvecklingsinriktade drivkraft har hon potential att lösa vilken uppgift hon än tar sig an. Hon har hög integritet och omtanke om sina medarbetare, samtidigt som hon inte förlorar målet för verksamheten ur sikte, säger Johanna Ottosson, HR-specialist på enheten.

- Det handlar om att se varje medarbetares unika egenskaper och olikheter och göra det till en framgångsfaktor. Tillsammans tycker jag att vi har lyckats skapa en arbetsglädje och stolthet för vår enhet. Jag är tacksam för att jag har förmånen till ett stimulerande arbete som i kombination med ett tillåtande klimat ger möjlighet till spännande uppdrag och stor kreativitet, säger Pernilla Bergwall.

Pristagaren offentliggörs i samband med att priset delas på kvällen den 8 september under chefsdagarna  i Helsingborg. Juryn för det stora chefspriset består av Dolores Kandelin-Mogard, Svensk Chefsförening, Åsa Coey, Outstanding Leadership, Katinka Kubenka, Right Management, Stellan Folkesson, Helsingborg stad och Eva Brandsma, Chefstidningen.



Kontaktperson: Pernilla Bergwall, HR-service chef, 033-616 24 98
SÄS Pressjour 033-616 24 44


Läs meddelandet som PDF