Pressmeddelande
Från SÄS
2014-09-17 10:03


Häng med en SÄSare i Kretsloppet


I utmaningen ”Kan du slå en direktör?” inbjuder sjukhusledningen alla sina medarbetare att delta i Kretsloppet den 20 september. Målet är att utifrån ett hälsofrämjande perspektiv få så många medarbetare som möjligt att delta genom att springa, jogga eller gå.

Sjukhusledningen

Sjukhusledningen är laddade inför kretsloppet. Foto: Pernilla Lundgren, fotomedia.

Högupplöst bild på sjukhusledningen (jpg)

Thomas Wallén, sjukhusdirektör, är förhoppningsfull både vad gäller medarbetarnas deltagande och sin egen tid på 10 kilometer i årets kretslopp.

- I år hoppas jag att vi blir ännu fler ”säsare” som är med i Kretsloppet, säger Thomas Wallén. Alla kan delta på den nivå man befinner sig på oavsett om man springer, joggar eller går. På köpet får man en trevlig samvaro med sina kollegor. Själv har jag legat i hårdträning hela hösten och har som mål att spring milen under 50 minuter.

Mellan kl 12-13 är alla välkomna på mingel med sjukhusledningen i tältet på Stora Torget.

Dialysmottagningen har antagit utmaningen

De medarbetare som deltar kan vinna fina priser och de som slår sjukhusledningens bästa tid på 10 km vinner startavgiften till nästa års Kretslopp. Även den enhet med störst andel medarbetare som deltar vinner pris i form av en fruktkorg per vecka i fyra veckor. Hittills har cirka 180 medarbetare på sjukhuset anmält sig till loppet.

En av sjukhusets enheter som antagit utmaningen att genomföra Kretsloppet är dialysmottagningen i Borås. Ulrika Torstensson är lagledare och har samlat ihop ett lag som består av tolv kollegor. Fyra personer ska springa 10 km, en springer 5 km och resten tänker gå 10 km. De som har anmält sig till 10 km löpning är i sista startgruppen och lämnar startfållan kl. 14.30. Då hinner Ulrika Torstensson precis flexa ut från mottagningen och ta sig ner till starten i Stadsparken.

- Ett motionslopp är alltid ett bra mål och som motiverar en att träna lite extra inför, avslutar Ulrika Torstensson. Genom att flera har anmält sig till Kretsloppet har allas träning intensifierats de sista månaderna. Vår ambition är inte att slå sjukhusledningens tider. Vi vill delta och genomföra loppet och hoppas att det inspirerar att springa fler motionslopp framöver.

Medarbetare från dialysmottagningen i Borås

Några av medarbetarena i dialyslaget Borås, som deltar i Kretsloppet. Foto: Pernilla Lundgren, fotomedia.

Tältaktiviteter

I samband med Kretsloppet kommer Västra Götalandsregionen ha ett stort tält på Stora Torget i Borås, dit alla intresserade är välkomna. Några av SÄS verksamheter är med. Bland annat finns ambulanspersonal på plats för att sprida kunskap om ambulanssjukvården, visa vilken utrustning som finns inne i en ambulans och demonstrera hjärt- lungräddning. Personal från blodcentralen informerar och svarar på frågor om vem som kan lämna blod och hur det går till. Dessutom kommer det att finnas information om organdonation och om stroke.

Olika sjukvårdsyrken kommer att presenteras i samband med en frågetävling, ”Gissa mitt yrke”.

Kretsloppet 2013

Så här såg det ut förra året när verksamheterna berättade om verksamheten på SÄS.

Onsdagen den 8 oktober blir det prisutdelning i Kretsloppsutmaningen. Sjukhusdirektör Thomas Wallén kommer att dela ut priser till den enhet med störst andel medarbetare som deltagit i loppet och till de medarbetare som slagit sjukhusledningen bästa tid på 10 kilometer. Inbjudan till alla vinnare kommer att gå ut via mejl. Priser kommer även att lottas ut bland övriga deltagare



Kontaktperson: Pressjouren tfn 033-6162444
Åsa Axelsson tfn 033-6161000


Läs meddelandet som PDF