Pressmeddelande
Från (None)
2010-04-16 07:30


Hans-Göran Hagström ny medicinsk direktör på SÄS


Hans-Göran Hagström, biträdande sjukhusdirektör akut vårdHans-Göran Hagström har idag utnämnts till ny medicinsk direktör med ansvar för den sjukvårdsstrategiska staben på Södra Älvsborgs sjukhus. Hans företrädare var Christer Wettervik som sedan 1 mars är tillförordnad sjukhusdirektör på sjukhuset.
Som medicinsk direktör får Hans-Göran Hagström ansvar att driva det strategiska arbetet på sjukhuset där fokus kommer att ligga på övergripande vårdutvecklingsstrategier inom exempelvis patientsäkerhet och vårdhygien, och forskning- och utvecklingsfrågor.

Hans-Göran Hagström kommer senast från posten som biträdande sjukhusdirektör med ansvar för den akuta vården som han haft sedan januari/februari 2009 då han rekryterades till SÄS.

- Hans-Göran har under sin tid på SÄS arbetat aktivt med produktionsplanering inom vården vilket är en bra utgångspunkt för detta nya uppdrag, säger Christer Wettervik, tf sjukhusdirektör.

Hans-Göran Hagström är 57 år och har tidigare arbetat bland annat som verksamhetschef på Frölunda Specialistsjukhus, och dessförinnan som överläkare på Kvinnokliniken, SU, där han disputerade 1996 på en avhandling inom reproduktionsmedicin.

Utnämningen innebär också att sjukhusledningen på SÄS krymper och får färre medlemmar då Hans-Göran Hagström inte kommer att ersättas. Istället får de kvarvarande biträdande sjukhusdirektörerna Maria Dalemar och Suzanne Guregård utökat ansvar och fördelar klinikerna inom den akuta vården mellan sig.

- SÄS har mycket kompetenta biträdande sjukhusdirektörer i Maria Dalemar och Suzanne Guregård som nu får betydligt större ansvarsområden. Den nya mindre organisation blir också ett led i arbetet med att nå våra besparingsmål, avslutar Christer Wettervik.


 



Kontaktperson: Hans-Göran Hagström, ny medicinsk direktör, tfn 033-616 42 18
Maria Bohlin, kommunikationschef, tfn 033-616 11 65


Läs meddelandet som PDF