Pressmeddelande
Från SÄS
2013-07-09 09:00


Heidi Ström ny personalchef på SÄS - går från bilindustri till vård


Heidi Ström blir ny personalchef på SÄS. Hon är socionom med personalinriktning, har arbetat många år inom både offentlig och privat sektor och kommer närmast från en HR-chefstjänst inom AB Volvo i Göteborg. Tidigare har hon bland annat varit personalchef på Volvo bussar i Borås.

Heidi Ström
Heidi Ström i sjukhusledningskorridoren på SÄS - hennes nya
arbetsplats från och med oktober. Foto: Pernilla Lundgren.
Klicka för högupplöst bild.

– Jag är väldigt glad över att i enighet med de fackliga organisationerna ha anställt Heidi Ström som ny personalchef, säger sjukhusdirektör Thomas Wallén. Heidi har många års erfarenhet av arbete inom kommun, landsting och näringslivet.  Hon har en gedigen och bred kunskap om HR, är tydlig som chef, arbetar nära sina medarbetare och vill ha ett mycket nära samarbete mellan HR och verksamheterna.

SÄS har ungefär 4000 medarbetare varav sjuksköterskor är den största yrkesgruppen. I år har många vittnat om en pressad arbetssituation, av flera skäl. Inom flera vårdyrken är det brist på personer, inte minst de med specialistkompetens, och sjukhus och landsting konkurrerar om att rekrytera medarbetare.

– I det arbete och med de utmaningar som SÄS har är vi i stort behov av den kompetens och erfarenhet Heidi besitter, säger Thomas Wallén. Tillsammans med övriga medarbetare inom HR ser jag fram mot fortsatt utveckling av arbetet med arbetsmiljön, kompetensförsörjning och ledarskapsutveckling.

Byter bilindustri mot vård

Heidi Ström börjar sitt nya arbete den första oktober. Hon byter pendling till Göteborg och ett jobb i ett internationellt storföretag - med en hel del utlandsresor - mot offentlig sektor på hemmaplan.      

– Jag har haft många olika uppdrag genom åren och vet vad jag gillar, säger Heidi Ström. På SÄS kommer jag nära verksamheten och det passar mig. Det har varit bra år på Volvo och jag tror att allt man gör har man nytta av i nästa steg. Nu vill jag verka i ett sammanhang där jag kan göra skillnad som märks ganska direkt. Jag ser också fram emot att ingå i en ledningsgrupp där alla drar åt samma håll.

Hennes bild av SÄS hittills är att det är en öppen och transparent miljö där de fackliga organisationerna släpps in så mycket som möjligt och där delaktighet är en av ledstjärnorna.

– Jag har följt den allmänna debatten utifrån och självklart är arbetsmiljön en utmaning, säger Heidi Ström. Men jag har fått positiva signaler att sjukhusledningen arbetar för att skapa delaktighet och en öppen kommunikation. Det känns riktigt roligt och inspirerande med det här jobbet och det ska bli spännande att komma igång. Jag har ett förväntansfullt pirr i magen.

Kort om Heidi

  • Är född 1957
  • Bor med lantbrukande make på gård i Borgstena utanför Borås. Har fyra vuxna barn och tre barnbarn.
  • Mycket av den lediga tiden går till att träffa familjen och sköta om gården. Hon prioriterar att koppla av med helt annat än arbete, gillar att vara utomhus och att läsa.


Kontaktperson: Pressjouren, tfn 033-616 2444


Läs meddelandet som PDF