Pressmeddelande
Från SÄS
2013-07-05 09:30


Kaarina Sundelin ny biträdande sjukhusdirektör på Södra Älvsborgs Sjukhus


Läkaren Kaarina Sundelin blir ny biträdande sjukhusdirektör på SÄS. Hon utsågs av sjukhusdirektören igår eftermiddag efter fackliga förhandlingar, där båda parter var överens. Kaarina Sundelin är specialist i öron-, näs- och halssjukdomar och arbetar idag som verksamhetschef på Sahlgrenska universitetssjukhuset. Hon har tidigare erfarenheter bland annat som sektionschef och ST-studierektor och disputerade 2007 inom ämnet huvud- och halscancer.

– Jag är väldigt glad att vi har rekryterat Kaarina Sundelin till SÄS, säger sjukhusdirektör Thomas Wallén. Kaarina står för ett modernt ledarskap som bygger på dialog och lyhördhet men också tydlighet när det gäller att fatta beslut. Hon har en god förståelse för såväl de medicinska utvecklingsbehoven som metoder och verktyg för att utveckla organisationen. Hon har också en bra systemförståelse och vet hur viktigt det är att involvera och engagera medarbetare så att vi kan klara vårt uppdrag.

Har brett perspektiv och stor kunskap om regionen

Kaarina Sundelin får ansvar att leda utvecklingen inom den somatiska vården, utom barn- och ungdomsvård och rehabiliteringskliniken Hon tar över ansvaret för akutkliniken, anestesikliniken, hjärt-/lungkliniken, kirurgkliniken, kliniken för hud/STD, infektion, vårdhygien samt öron-näs-halssjukdomar, kvinnokliniken, medicin- och onkologikliniken, ortopedkliniken och ögonkliniken.  

– Det känns omtumlande, spännande och roligt att bli biträdande sjukhusdirektör, säger Kaarina Sundelin. Jag ser väldigt mycket fram emot det, samtidigt som jag känner mig ödmjuk inför uppdraget. Eftersom jag jobbat med många olika saker genom åren hoppas jag kunna bidra med ett brett perspektiv och stor regionkunskap som kan komma SÄS till nytta.

Än så länge är hennes bild av SÄS huvudsakligen grundad på samtalen i rekryteringen och det hon satt sig in i genom olika dokument, till exempel verksamhetsplanen.

– Jag är medveten om att det är ett besvärligt ekonomiskt läge, men ser också att mycket är på gång för att ändra det. Min uppfattning är att SÄS är ett dynamiskt sjukhus och jag hoppas kunna ge nya perspektiv och se möjligheter. Men jag kan inte göra något ensam utan ser fram emot ett gott samarbete med alla verksamheter.

Kaarina Sundelin tillträder sin tjänst 7 oktober och efterträder Maria Dalemar som blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör på Gotland.

Kort om Kaarina

  • Är född 1967, växte upp i Tammerfors i Finland och har både finsk och svensk läkarexamen
  • Bor nära havet i Göteborg med man och två tonårsbarn
  • Gillar segling, som är hela familjen intresse, skidåkning och annan motion. Just den här veckan är familjen på seglingssemester i Kroatien.


Kontaktperson: Pressjouren, tfn 033-616 2444


Läs meddelandet som PDF