Pressmeddelande
Från (None)
2010-01-27 11:00


Kirurgläkare utsedd till årets AT-handledare på SÄS


Robert Olin arbetar som läkare på kirurgkliniken och får priset bland annat för sitt stora engagemang och för sitt intresse att undervisa.

Beslutet är taget av utvecklingsgruppen för AT utifrån de nomineringar som inkommit från AT-läkarna. Priset delas ut som en belöning till den handledare som på ett aktivt, uppmuntrande och värdefullt sätt handlett AT-läkare och delat med sig av sina erfarenheter. Robert Olin fick utmärkelsen med följande  motivering:

"Robert är hjälpsam, svarar alltid bra på frågor och delar gärna med sig av användbara tips och råd i olika kliniska situationer. Han är intresserad och undervisningsinriktad, trevlig och ett gott föredöme i kontakten med patienter."

Priset delades ut vid en ceremoni på sjukhuset där nominerade handledare, deras verksamhetschefer och AT-läkare var inbjudna. Robert Olin gratulerades med en liten silverfärgad plakett med texten ”Årets AT-handledare 2009” samt en tulpanbukett och ytterligare ett diplom medan applåderna gick varma.

- Det är jätteroligt och inspirerande iatt få detta pris som en sporre inför framtida utbildningstillfällen. Det känns ännu mer motiverande att jobba med handledning och utbildning, sa Robert Olin.

Kirurgklinikens verksamhetschef Lars Rex framhöll att det på kliniken finns en oerhört engagerad AT-studierektor som entusiasmerar handledarna. Det har skapar en kultur som är utbildnings- och handledarvänlig ochhandledning har fått en viktig innebörd.



Kontaktperson: Lena Folkestad, sjukhusgemensam studierektor för AT, tfn 033 – 616 28 32
Carin Holm, utbildningsledare för AT, tfn 033 – 616 13 44


Läs meddelandet som PDF