Pressmeddelande
Från SÄS
2014-07-02 09:30


Klart med ny ekonomichef på SÄS


Anna-Karin Jernberg blir ny ekonomichef på SÄS. Hon är civilekonom och har över 20 års erfarenhet som chef.

Anna-Karin Jernberg
Anna-Karin Jernberg. Foto: Pernilla Lundgren, SÄS.
Högupplöst bild.

– Det känns väldigt bra att få arbeta för en så viktig verksamhet som sjukvård, säger Anna-Karin Jernberg. Jag är en samhällsengagerad humanist i botten och ser inte ekonomin som en separat fråga utan gillar att ha ett bredare perspektiv. Kombinationen ekonomi och verksamhetsutveckling lockar. Det tilltalar mig också att sjukhusledningen här samarbetar på ett sätt jag gillar.

Anna-Karin Jernberg har varit ekonomi/administrativ chef på Blå Stjärnans djursjukhus, Papyrus, GotEvent (Göteborgs stad), andra AP-fonden och Pååls bröd. Innan hon formellt tar över som ekonomichef i höst kommer hon att gå bredvid i verksamheten i september för att lära känna sjukhusets olika delar. Hon är väl medveten om de senaste årens stora underskott och tuffa sparbeting på SÄS, men det är inget som gjort henne tveksam till att söka jobbet.

– Som ekonom kan jag hjälpa till att få ihop helheten, se möjligheter till nya vägar för att klara ekonomin, säger hon. Men en ekonomichef kan inte lösa underskott på egen hand, det kräver samarbete på många plan. Ekonomistabens roll är att vara ett stöd ut i verksamheten.

Breddar sjukhusledningens kompetens

Också sjukhusdirektör Thomas Wallén, som ansvarat för rekryteringen, betonar Anna-Karin Jernbergs erfarenhet av både ekonomi och verksamhetsutveckling som viktigt i valet av ny ekonomichef.  

– Anna-Karin har en bred kunskap om verksamhetsutveckling i flera olika branscher, säger han. Hennes erfarenheter av ekonomistyrning ur ett vidare perspektiv kommer vi att ha nytta av. Som jag ser det breddar vi sjukhusledningens kompetens med henne som ekonomichef.

SÄS nuvarande ekonomichef går i pension i januari 2015. Under hösten kommer de båda att arbeta parallellt, även om Anna-Karin tar över formellt redan 1 oktober. Även de fackliga organisationer som träffat Anna-Karin Jernberg ställer sig bakom valet av henne som ny ekonomichef.

Kort om Anna-Karin privat

  • Född 1962
  • Bor i Göteborg, är gift och har två vuxna barn
  • Gillar yoga och har hundar som hon tränar och tävlar med
  • Hämtar inspiration i naturen, musik och böcker

 

 



Kontaktperson: Anna-Karin Jernberg, via pressjouren tfn 033-616 2444
Thomas Wallén, tfn 033-616 1000


Läs meddelandet som PDF