Pressmeddelande
Från SÄS
2011-02-02 13:30


Läkare vid hjärt- och lungkliniken utsedd till årets AT-handledare på SÄS


Kaj Björklund, läkare på Medicinsk akutvårdsavdelning, MAVA får utmärkelsen bland annat för sitt stora engagemang och sin inställning att i alla lägen dela med sig av sina kunskaper för att handleda AT-läkarna.

Beslutet är taget av utvecklingsgruppen för AT utifrån de nomineringar som inkommit från AT-läkarna. Utmärkelsen delas ut som en belöning till den handledare som på ett aktivt, uppmuntrande och värdefullt sätt handlett AT-läkare och delat med sig av sina erfarenheter.

Kaj Björklund

Klicka här för högupplöst bild på Kaj Björklund.
Foto Miriam Carlsson, Södra Älvsborgs Sjukhus.

Kaj Björklund fick utmärkelsen med följande motivering:
”För att med tålamod och gott humör ge ansvar och stöd under aktivt handledarskap, både vad gäller det dagliga avdelningsarbetet och praktiska moment samt för en ständig strävan att alltid dela med sig av mer än vi tror oss behöva.”

-Jag känner mig naturligtvis jätteglad och stolt över utmärkelsen. I min roll som handledare strävar jag efter att finnas till hands och ha tid att lyssna på de AT-läkare som jag handleder. Jag är övertygad om att det bidrar till att göra dem tryggare i sin yrkesroll, säger Kaj Björklund.

Vid ceremoni deltog nominerade handledare, deras verksamhetschefer, AT-läkare och sjukhusdirektör. Nytt för i år är en vandringspokal där namnet på dem som fått utmärkelsen ”Årets AT-handledare” finns med - från starten 2007.
Kaj Björklund gratulerades även med en silverfärgad plakett med texten ”Årets AT-handledare 2010”, en tulpanbukett och ytterligare ett diplom.

- Det känns naturligt och självklart att handleda AT-läkarna och det är jätteroligt att bli uppskattad för det jag gör, säger Kaj Björklund.

Kaj säger också att han tycker att det är stimulerande att vara handledare och att han är angelägen om att AT-läkarna ska få så goda förutsättningar som möjligt i att förbättra sig i de praktiska moment de behöver i sin framtida yrkesutövning.

Veronica Aldenbrandt, verksamhetschef på hjärt- och lungkliniken, tycker att det är mycket roligt att Kaj Björklund får utmärkelsen. Hon känner sig stolt över att det finns så många duktiga handledare på kliniken. Av de elva nominerade är det fem som arbetar på hjärt- och lungkliniken. 



Kontaktperson: Lena Folkestad, sjukhusgemensam studierektor för AT, tfn 033 – 616 28 32 Carin Holm, utbildningsledare för AT, tfn 033 – 616 13 44


Läs meddelandet som PDF