Pressmeddelande
Från SÄS
2013-02-08 10:30


Läkarhandledare, nyblivna läkare och specialister har uppvaktats under festliga former


Uppvaktningen med mingel, middag och underhållning ägde rum på Grand Hotell i centrala Borås. Handledare för både AT och ST, färdiga specialister och legitimerade läkare samt deras chefer var inbjudna för att gemensamt uppmärksamma och fira alla insatser och prestationer under förra året.

- När man blir legitimerad läkare och specialist följer ett nytt ansvar och det ställs stora krav på er idag jämfört med när jag blev färdig specialist. Jag hoppas att SÄS har rustat er och gett er en bra utbildning, för det är en viktig fråga som vi jobbar mycket med, sa sjukhusdirektör  Thomas Wallén.

Niran Jalal

Niran Jalal, överläkare på kvinnokliniken - årets ST-handledare.
Högupplöst bild på Niran Jalal, överläkare på kvinnokliniken.
Foto: Pernilla Lundgren, SÄS.

Niran Jalal - årets ST-handledare 2012

Niran Jalal på kvinnokliniken är den femte i ordningen som fick ta emot priset som årets ST-handledare. Hon arbetar som överläkare på kvinnokliniken och fick priset bland annat för sitt lugna och pedagogiska sätt att handleda, även i svåra situationer.

-  Detta är fantastiskt. Jag hade inte förväntat mig att få pris för det arbete jag gör för yngre läkare. Men jag hade inte själv kunnat bli specialist utan handledare och jag försöker förmedla mina kunskaper vidare så att de yngre läkarna kan bli självständiga och fatta egna beslut, sa Niran Jalal.

Hon är gynekolog och har arbetat på kvinnokliniken på SÄS i 15 år. Hon var en av 11 handledare som nominerats till utmärkelsen av ST-läkarna. Motiveringen lyder:
”Niran är en omtyckt, duktig och mycket erfaren handledare som strålar av självförtroende. Genom att kombinera teori med praktik får Niran ST- läkarna att tänka mer på ett evidensbaserat sätt. Hon utmärker sig genom att kunna handleda mycket lugnt och pedagogiskt i svåra förhållanden samtidigt som hon visar tillit och stärker självförtroendet hos sin adept.”

- Att vara handledare är ett stort ansvar och jag ser det som en utmaning att utvecklas ytterligare och bli ännu bättre i konsten att handleda. Det gör att man hela tiden måste gå vidare och se till att uppdatera sin kunskap. Tack alla ST-läkare som gett mig detta pris, sa hon.

Bo Erlandsson, överläkare kirurgkliniken SÄS

Bo Erlandsson, överläkare på kirurgkliniken, årets AT-handledare 2012.
Högupplöst bild på Bo Erlandsson, överläkare på kirurgkliniken.
Foto: Pernilla Lundgren, SÄS.

Bo Erlandsson – årets AT-handledare 2012
Bo Erlandsson, överläkare på kirurgkliniken, var den som i konkurrens med 16 nominerade handledare fick ta emot priset som årets AT-handledare. Han är den sjätte AT-handledaren som fått utmärkelsen.

- Det är otroligt hedrande att få denna uppskattning från sina kollegor för det jobb man har gjort, framförallt när det gäller det kliniska arbetet. Det betyder väldigt mycket, sa Bo Erlandsson.

Han gjorde sin AT på SÄS i slutet av 80-talet och har sedan 1990 arbetat på kirurgkliniken. Representanter i utvecklingsgruppen för AT utsåg honom till vinnare utifrån de nomineringar som AT-läkarna skickat in. Motiveringen lyder:
”En engagerad handledare som ger fantastisk bedside-undervisning. Ger oss AT-läkare förtroendet att ta mycket eget ansvar i arbetet på avdelningen, och finns alltid tillgänglig för att svara på våra frågor.”

- Motiveringen känns väldigt äkta. Att vara handledare är att vara en mentor för någon som man ska stötta och stärka så att de kan prestera och växa i sin roll inom vår handfasta och praktiska specialitet, sa Bo Erlandsson. 

Färdiga specialister och legitimerade läkare uppmärksammades

Under kvällen hyllades även alla färdiga specialister och läkare som genomgått sin AT och fått läkarlegitimation under förra året. På SÄS blev 26 läkare färdiga specialister och 34 legitimerade läkare.

Här är alla specialister 2012

Högupplöst bild på alla specialister.
Foto: Pernilla Lundgren, SÄS.
Överst från vänster: Helene Hollander, barn- och ungdomspsykiatri, Maria Christani, internmedicin, Christina Kavouridou, barn- och ungdomsmedicin, Joanna Kamecka, psykiatri, Reka Kotanyi, psykiatri, Karin Svensson, bild- och funktionsmedicin, Victoria Marmgren, hud – och könssjukdomar, Asmaa Soubhi Said, obstetrik och gynekologi, Katarina Zamac, internmedicin, Panagiotis Kapoutzis, psykatri.
Nederst från vänster: Levente Tanacs, internmedicin, Dan Bibac, bild- och funktionsmedicin, Andrea Buki, barn- och ungdomspsykiatri, Mattias Ahlinder, ortopedi, Judith Bonn, anestesi och intensivvård, Detleff Hess, diabetes och endokrinologi, Konstatinos Aristovoulos, ögonsjukdomar, Markus Lyksell, allmänmedicin.

Övriga specialister som inte var närvarande

Ludmila Modig, urologi, Ralf Nagel, allmänmedicin, Laura Raduta, barn- och ungdomsmedicin, Jan-Erik Gunnard, psykiatri, Kaj Björklund, lungsjukdomar, Tatiani Fainekou, neurologi och Eleni Ntoumani, barn- och ungdomsvård.

Fyra av specialisterna fick sin andra specialitet: Helene Hollander, barn och ungdomspsykiatri, Ludmila Modig, urologi, Detlef Hess, diabetes och endokrinologi och Kaj Björklund, lungsjukdomar.

Legitimerade läkare 2012

26 av sammanlagt 34 nya legitimerade läkare under förra året hade möjlighet att närvara på premieringsfesten.

Legitimerade läkare SÄS 2012

Högupplöst bild på legitimerade läkare 2012
Foto: Pernilla Lundgren, SÄS.
Överst från vänster: Emma Henriksson, Gabriella Olander Seidal, Märit Löfgren, Anna Östlund, Aleksandra Jovanovic, Sofiia Karlsson, Sophia Lindorsson, Sara Persson.
Mitten från vänster: Andreas Brunnhage, Jenny Nilsson, Parisa Asadi, Christian Nelson, Susanna Lindhagen, Ellen Borgh, Madeleine Berlin, Elin Svensson, Karin Hedlund, Gezim Saraqini.
Nederst från vänster: Jon Edman, Hugo Davidsson, Anna-Maria Troiza, Elin Boija, Katarina Åstrand, Jakub Banach, David Svaninger, Miriam Karlsson.

Övriga legitimerade läkare som inte var närvarande

Anna-Clara Tidare, Emmy Cederquist, Anna Leijon, Jwan Othman, Jenny Signelid, Gaswan Giorgis, Bajinder Singh och Adam Goldberg.
 



 



Kontaktperson: SÄS pressjour, 033-616 24 44


Läs meddelandet som PDF