Pressmeddelande
Från SÄS
2012-02-08 10:00


Handledare, nyblivna läkare och specialister har för första gången firats genom en stor premieringsfest


Handledare för både AT och ST, färdiga specialister och legitimerade läkare har för första gången hyllats genom en gemensam premieringsfest för att fira alla fina prestationer under förra året. Anders Lundqvist, läkare på infektionskliniken, och Ralf Nagel, läkare på akutmottagningen, fick ta emot priser för årets handledare 2011. 

Ralf Nagel, årets AT-handledare på SÄS 2011

Ralf Nagel, årets AT-handledare 2011.
Foto: Pernilla Lundgren, fotomedia.
Klicka här för att ladda ner en högupplöst bild på Ralf Nagel.

Ralf Nagel – årets AT-handledare 2011

Ralf Nagel, läkare på akutmottagningen, var den som i konkurrens med 18 nominerade handledare fick ta emot priset som årets AT-handledare. Han är den femte AT-handledaren som fått utmärkelsen.

- Detta är fantastiskt och jag känner mig verkligen hedrad. Det är en bekräftelse på det dagliga jobb vi gör samtidigt som det visar att vi är på rätt väg i vårt arbete på akutmottagningen. Det ger motivation till att fortsätta, sa Ralf Nagel.

Han har arbetat på akutmottagningen på SÄS i 2,5 år och varit handledare under hela tiden. Representanter i utvecklingsgruppen för AT utsåg honom till vinnare utifrån de nomineringar som AT-läkarna skickat in. Motiveringen lyder:
 "Till en person som är stöttande, alltid tar sig tid, är generös och undervisande. Du får oss att växa i läkarrollen, med tryggheten att Du alltid finns bakom om det behövs. Du har allt man söker hos en bra handledare och Du gör det med humor"

- Att vara handledare för AT-läkare är givande och det ger mig mycket inspiration tillbaka. De bidrar med fräsch kunskap, som får mig att reflektera över mitt hur jag lägger upp mitt arbete och hur jag agerar i olika situationer. Det är ofta hårt tryck och mycket stress på akutmottagningen och det vi försöker förmedla är att känna trygghet och lugn i situationen, säger Ralf Nagel.

Anders Lundqvist, årets ST-handledare
Infektionsläkaren Anders Lundqvist blev årets ST-handledare 2011.
Foto: Pernilla Lundgren, fotomedia.
Klicka här för att ladda ner högupplöst bild på Anders Lundqvist.

Anders Lundqvist - årets ST-handledare 2011

Infektionsläkaren Anders Lundqvist är den fjärde i ordningen som fick ta emot priset som årets ST-handledare. Han arbetar som överläkare på infektionskliniken och är processägare för pneumoniprocessen och fick priset bland annat för sitt stora kunnande och förmågan att dela med sig av sin kunskap.

- Det är värt jättemycket att få denna uppskattning. Jag är väldigt stolt över att jobba på ett sjukhus där det finns en positiv attityd till att utbildning är viktigt. Välutbildade läkare gör sjukhuset bättre och kliniker blir bättre av att utbilda, vilket ger en win-win situation, säger Anders Lundqvist.

Anders Lundqvist var en av åtta handledare, som nominerats till utmärkelsen av ST-läkarna. Han har arbetat 25 år på SÄS och har sedan 1988 varit verksam på infektionskliniken. Handledningen ingår som en naturlig del i hans arbete och han får priset bland annat för sin kunnighet och sitt engagemang. Motiveringen lyder:
”Anders är en fantastisk handledare på grund av sitt kunnande, sin ödmjukhet och sin goda pedagogiska förmåga. Med ett stort engagemang tar sig Anders alltid tid till stöd, råd och handledning av alla personalkategorier. Som en mycket duktig kliniker är han också en bra förebild för yngre kollegor.”

Specialister och legitimerade läkare uppmärksammades

På SÄS blev 21 läkare färdiga specialister och 30 legitimerade läkare.

Färdiga specialister under 2011
Nyblivna specialister på SÄS 2011

13 av sammanlagt 21 specialister närvarade på bilden.
Klicka här för att ladda ner högupplöst bild på nya legitimerade läkare 2011.
Överst från vänster: Annika Wallberg patologi, Francis Rezk kärlkirurgi, Elisabeth Lundén psykiatri, Hasmik Moradian kardiologi, Soumia Taimour internmedicin, Mina Mårtensson öron-näs-halssjukdomar, Jenny Nordin rehabiliteringsmedicin.
Nederst från vänster: Linda Thörneby ögonsjukdomar, Robert Olin kirurgi, Michail Papagiannakis bild- och funktionsmedicin, Dimitros Tsarpalis obstetrik och gynekologi, Friedemann Riemer kardiologi, Göran Svegler psykiatri.

Legitimerade läkare 2011

Nyblivna legitimerade läkare på SÄS 2011
14 av sammanlagt 30 nya legitimerade läkare närvarade på bilden
.
Klicka här för att ladda ner högupplöst bild på nya legitimerade läkare 2011.
Överst från vänster: Parminder Singh, Raili McMahon, Emily Amundson, Sara Bentzel, Yanét Wanngård, Anna Kjellgren, Lisa Nyrén, Raeed Al-Hassan
Nederst från vänster: Martin Älverbrandt, Martin Andersson, Mikael Tjernström, Tomas Krantz, Henrik Olsson, Kalle Forsberg



Kontaktperson: SÄS Pressjour, 033-616 24 44


Läs meddelandet som PDF