Pressmeddelande
Från (None)
2009-04-22 12:00


Landets första psykiatriska utbildningsvårdavdelning startas på SÄS


Den psykiatriska utbildningsvårdavdelningen är landets första och har utvecklats i samarbete mellan vuxenpsykiatrisk klinik 2 på Södra Älvsborgs Sjukhus och Högskolan i Borås.

- Det har funnits utbildningsvårdavdelningar inom andra områden länge på SÄS men det är först nu som vi har känt att vi har kunnat utöka verksamheten, säger Ingrid Rosengren, studierektor på SÄS.

Utbildningsvårdavdelningen ska finnas på avdelning 1 och 3 på klinik 2 och kommer att ha plats för 24 studenter per termin. Syftet är att förstärka den kliniska utbildningen för blivande sjuksköterskor genom att integrera teoretisk och praktisk utbildning. Patienten är utgångspunkt för vårdandet och lärandet.

- Detta är unikt att teorin integreras i det praktiska arbetet med patienter. En universitetsadjunkt är kopplad till utbildningsvårdavdelningen och studenterna kommer att läsa kurser på plats, säger Ingrid Rosengren.
 
Det har länge varit svårt att få sjuksköterskor till psykiatriområdet och ansvariga inom psykiatrin hoppas att detta ska bidra till att studenterna får upp ögonen för att det är ett spännande område att arbeta inom.



 



Kontaktperson: Ingrid Rosengren, sstudierektor SÄS, 033-616 19 19, mobil 070-309 11 77
Marie Fagerblom, huvudhandledare PUVA, 033-616 35 40 Niklas Andersson, universitetsadjunkt Högskolan Borås, 033-435 43 52


Läs meddelandet som PDF