Pressmeddelande
Från (None)
2010-01-04 07:30


Nu startar flytten till Tehuset


Den centrala sjukgymnastiken och arbetsterapin blir först in i den nya vårdbyggnaden på Södra Älvsborgs Sjukhus. Dessa verksamheter flyttar in under vecka 1, 2010. Därefter flyttar resterande verksamheter in efterhand och i höst ska inflyttningen vara klar.

- Det känns fantastiskt att inflyttningsfasen drar igång. Vi har kraftsamlat resurser för att hjälpa verksamheterna att göra flytten så smidig som det går, samtidigt som pågående verksamhet ska störas så lite som möjligt, säger Harrieth Larson, funktionsplanerare.

Planeringen av Tehuset startade 2001 och det första spadtaget togs 2007. Nu står byggnaden färdig för inflyttning. Vårdenheterna på plan 3-8 ska gå att flytta under en dag. För verksamheter som sjukgymnastik, arbetsterapi på plan 1 samt  dagkirurgi, endoskopi och smärtmottagning på plan 2 kommer flytten att äga rum under flera dagar. För att underlätta arbetet finns sängtransportörer, lokalvårdare, IT- och telestöd samt hantverkare tillgängliga för verksamheterna.

- En noggrann planering har skett tillsammans med ansvariga chefer för varje verksamhet. Vi hoppas att allt ska fungera med så få störningar som möjligt, säger Harrieth Larson.

Lungvårdenheten blir sist in i Tehuset. Anledningen är att plan 4 i Tehuset behöver användas till evakuering av neonatalavdelningen, vars lokaler ska renoveras och byggas om. Detta arbete ska vara klart i oktober och då flyttar lungvården in i Tehuset.

Samtidigt med inflyttningen pågår arbetet med att få inredning, möbler och textilier på plats. I slutet av februari ska utrustningen i dagkirurgins och endoskopins operationssalar börja monteras.
 

Så här ser inflyttningsplanen ut:
Plan 1 Arbetsterapi, sjukgymnastik v.1
Plan 2 Smärtmottagningen v.4
Plan 8 Gyn- och kirurgvårdenhet v.4
Plan 7, Hematolog- och onkologvårdenhet v.6
Plan 5 Ortopedvårdenhet v.8
Plan 6 Kirurgvårdenhet v.10
Plan 2 Endoskopi v.13
Plan 2 Dagkirurgi v.14
Plan 3 Akutvårenhet hjärt- lung v 16-20
Plan 4 Lungvårdenhet oktober

Läs mer om inflyttningen på www.vgregion.se/sas



Kontaktperson: Harrieth Larson, funktionsplanerare, tfn 033-616 24 43, mobil 070-513 23 55 (tillgänglig från 4 januari)


Läs meddelandet som PDF