Pressmeddelande
Från (None)
2010-06-04 07:30


Överläkare på barn- och ungdomskliniken blir ny chefläkare på SÄS


Jerker Isacson har utnämnts till ny chefläkare på SÄS och tillträder sin nya tjänst 1 augusti. Han efterträder Claes-Håkan Björklund, som lämnat SÄS för ett uppdrag som Jerker Isacsonregionchefläkare med inriktning på patientsäkerhetsfrågor.

Jerker Isacson arbetar idag som överläkare på barn- och ungdomskliniken och är även biträdande övergripande studierektor för sjukhusets ST-läkare. Som chefläkare får han huvudansvar för sjukhusets patientsäkerhetsarbete och Lex Maria anmälningar. Han kommer även att leda arbetet med sjukhusets övergripande medicinska riktlinjer samt fungera som rådgivare i frågor som rör patientsäkerhet och etik.

- Jag har alltid varit intresserad av att vara med och påverka. Efter många år i den direkta vården får jag nu möjlighet att göra en insats på en mer övergripande nivå, säger Jerker Isacson.

Han kom till barn- och ungdomskliniken på SÄS för nio år sedan från Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg. Han är grenspecialist i barnonkologi och hematologi och barnonkologin har också varit hans huvudansvar på SÄS. Jerker Isacsson har även forskat inom området barnmedicin. 1997 disputerade han med ett antal forskningsprojekt som låg till grund för en fullskalig studie av en ny typ av vaccin mot kikhosta.

Dessa erfarenheter tar han nu med sig in i sitt nya uppdrag som chefläkare. En roll som är inriktad på patientsäkerhetsarbete i vid bemärkelse och där Jerker Isacson blir patienternas ombud i dessa frågor.

- Den största utmaningen i vår organisation, som är politiskt styrd och har tuffa ekonomiska krav på sig, blir nog att se till att vi upprätthåller en god patientsäkerhet nu när det sker stora förändringar. Det gäller att hitta en balans i detta så att inte patientsäkerheten äventyras.

Som chefläkare kommer Jerker Isacson att ha ett nära samarbete med sjukhusets alla verksamheter och en samverkan med de fackliga organisationerna för att värna patientsäkerheten och en säker vård. 

- Jerker Isacson har gjort mycket bra insatser i sina tidigare roller på sjukhuset. Han har visat stort engagemang i etiska frågor och kan tillföra erfarenhet från sitt arbete med svårt sjuka barn och deras anhöriga, säger t.f sjukhusdirektör, Christer Wettervik.



Kontaktperson: Jerker Isacsson, tillträdande chefläkare, söks via växeln, tfn 033-616 10 00
Maria Bohlin, kommunikationschef, 0708-2119 34 SÄS pressjour 033-616 24 44


Läs meddelandet som PDF