Pressmeddelande
Från SÄS
2012-07-02 11:30


Peter Häyhänen - ny utvecklingschef på SÄS


Peter Häyhänen kommer närmast från Maersk Line där han varit globalt ansvarig för deras processutvecklingsprogram och tillträder tjänsten den 1 september.

Peter Häyhänen, utvecklingschef på SÄS

Klicka här för högupplöst bild på Peter Häyhänen - ny utvecklingschef på SÄS.
Foto: Peter Edqvist, Södra Älvsborgs Sjukhus.

Peter Häyhänen har utsetts till ny utvecklingschef på SÄS och får därmed ansvaret för den nya utvecklingsstaben, som bildas när process- och utvecklingsstaben och sjukvårdstrategiska enheten slås samman. Peter har lång erfarenhet av att jobba med process- och utvecklingsfrågor, först inom Ericssons enhet i Borås, därefter globalt på huvudkontoret i Stockholm och sedan 2008 på Maersk Line, ett av världens största containerrederier. Sedan 2010 har han haft sin arbetsplats på Maersk huvudkontor i Köpenhamn med ansvar för globala process- och utvecklingsfrågor. 

- Jag är väldigt glad över att vi kunnat rekrytera Peter som har en unik erfarenhet och kompetens inom ett område som nu många sjukhus söker lösning på - att optimera processer och flöden. Peter kommer även in i sjukhuset samtidigt som vi till hösten ska arbeta vidare med att optimera det akuta somatiska flödet på SÄS där vårens analysarbete nu till hösten ska gå över i en lösningsfas, säger Thomas Wallén, sjukhusdirektör.

Peter Häyhänen själv ser fram emot att börja arbeta inom sjukvården.

- Det pågår mycket spännande utvecklingsarbete inom sjukvården och jag har länge haft ett intresse för att överföra kunskap om utvecklings- och förbättringsarbete från telecom- och shippingbranschen till vården. Det känns inspirerande och angeläget att arbeta för att få nöjda patienter, bra sjukvård samtidigt som vi ska göra det med mindre resurser.

Vad har du för bild av SÄS?
- Jag bor i Dalsjöfors och har varit ”kund” på SÄS några gånger. Jag har en positiv bild av SÄS som ett välfungerande sjukhus där man har patient- och kvalitetsfokus. Det verkar finnas ett stort intresse för att arbeta med utvecklingsfrågor. 

Vad tror du att du kan bidra med?
- Jag har god erfarenhet av utvecklings- och förbättringsfrågor och vill koppla ihop min kunskap med den medicinska expertisen. Utvecklingsstaben ska stötta linjeorganisationen med deras verksamhetsutveckling. Jag har erfarenhet av att arbeta med flera olika förbättringsverktyg som Six Sigma och Lean-metodik och därför är SÄS satsning på att optimera flöden spännande.  Jag ser fram emot att vara med i detta arbete under hösten.

Peter Häyhänen tillträder sin nya roll som utvecklingschef den 1 september.


Kort fakta om Peter Häyhänen

  • 43 år gammal

  • Bor i Dalsjöfors

  • Sambo och tre barn

  • Intresserad av båtar och fiske. Han har också intresse för volleyboll och tidigare varit elitspelare i Ymer. 



Kontaktperson: SÄS Pressjour 033-616 24 44


Läs meddelandet som PDF