Pressmeddelande
Från SÄS
2015-03-25 08:30


Pressinbjudan: Framtidens sjuksköterskor i fokus på SÄS


I morgon torsdag arrangerar Södra Älvsborgs Sjukhus en eftermiddag med fokus på sjuksköterskeyrket. Alla studenter på sjuksköterskeutbildningen vid Högskolan i Borås är inbjudna för att få en inblick i hur det är att arbeta som sjuksköterska på sjukhuset och i Borås stad, diskutera yrkesfrågor med medarbetare och vårdenhetschefer, mingla och knyta kontakter. Som avslutning på evenemanget uppträder komikern Özz Nüjen. Media är välkomna att vara med under eftermiddagen.

Arrangemanget är ett samarbete mellan SÄS och Borås stad som båda är stora arbetsgivare för sjuksköterskor. Chefer och medarbetare från båda håll medverkar i en paneldebatt om sjuksköterskeyrket och utmaningen som de flesta vårdgivare har att göra yrket attraktivt.

– Vi vill självklart vara en bra arbetsgivare, säger SÄS personalchef Heidi Ström. För oss är det viktigt att lyssna på vad studenterna själva säger om sitt yrkesval och vad de värderar högst i valet av framtida arbetsgivare. Det ska bli mycket spännande att träffa dem på torsdag.

- Fokus för eftermiddagen är en spännande samverkan mellan två stora arbetsgivare. Det som är bra för SÄS är bra för Borås stad och vice versa, säger Borås stads personalchef Per Olsson.

Närmare 250 personer kommer att vara med under eftermiddagen varav ungefär 140 sjuksköterskestudenter och resten medarbetare från SÄS och Borås stad.


Tid och plats

Restaurang Gastronomen (personalmatsalen) i Borås, torsdag 26 mars kl 14-17.
Ingång 29. Digital karta 



Kontaktperson: Personalchef Heidi Ström, via pressjouren 033-616 2444


Läs meddelandet som PDF