Pressmeddelande
Från SÄS
2014-12-05 08:00


Pressinbjudan: presentation av nytt uppdrag för samlad ätstörningsvård på SÄS


Från årsskiftet får Södra Älvsborgs Sjukhus ansvar för en samlad ätstörningsvård oberoende av ålder. Uppdraget innebär att det blir enklare vägar in till vården för personer med ätstörningsproblematik, och att barn- och ungdomspsykiatrin och vuxenpsykiatrin samarbetar kring en gemensam helhet.

I överenskommelsen ingår bland annat ett tvåårigt projekt på ett mobilt team som ny arbetsmetod. Teamet kommer att ha en uppsökande och utåtriktad verksamhet. SÄS kommer i och med det nya vårduppdraget att ta över en del av de patienter som tidigare gått till primärvårdens öppenvårdsmottagning Närhälsan ätstörningsmottagning i Borås (före detta Vågen) som stänger vid årsskiftet.

Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) och vuxenpsykiatrin presenterar SÄS breddare uppdrag inom ätstörningsvården för skolsköterskor i Borås kommun nu på måndag 8 december. Direkt därefter är media välkomna att också få information och ställa frågor om ätstörningsvården. Pressbilder kommer att vara tillgängliga vid samma tidpunkt.

Plats och tid

Stadsbyggnadskontoret i Borås stadshus (Kungsgatan 55), stora sessionssalen plan, måndag 8 december kl 16:30. Om tiden inte passar så är ni välkomna att istället komma till sjukhuset vid senare tillfälle. Ring då först via pressjouren på tfn 033-616 2444.

Medverkande på måndag

  • Stina Claesson, sjuksköterska och koordinator på BUP ätstörningsmottagning (upp till 18 år)
  • Louise Östgaard, sjukgymnast och koordinator på ätstörningsmottagning, vuxna (från 18 år)
  • Daniel Ashman, vårdenhetschef BUP ätstörningsmottagning
  • Maria Svensson, vårdenhetschef ätstörningsmottagning, vuxna
  • Ewa Hedström, verksamhetschef barn- och ungdomspsykiatriska kliniken


Kontaktperson: Pressjouren tfn 033-616 2444


Läs meddelandet som PDF