Pressmeddelande
Från SÄS
2011-08-31 16:00


Från sjukhusstyrelsens möte 2011-08-31


SÄS genomför mer vård i ett tufft ekonomiskt läge.

Styrelsen för Södra Älvsborgs Sjukhus godkände vid dagens möte månadsrapporten för juli där sjukhuset redovisar ett underskott på 104,7 mkr.  Underskottet beror bland annat på ökade personalkostnader, kostnader för bemanningsföretag, läkemedel samt övriga kostnader. En bakomliggande faktor är att sjukhuset erbjuder fler patienter vård. Den sammanvägda produktionen ökar till och med juli med nästan 6 procent jämfört med samma period föregående år. Till och med juli hade 72 950 unika individer besökt sjukhuset vilket är en ökning med 1,2 procent. 

- Vi har täta möten för att följa upp sjukhusets ekonomi och hur man arbetar med åtgärdsplanen för att komma i balans. Vi kommer också den närmaste månaden diskutera om det finns anledning att vidta fler åtgärder, säger Peter Rosholm, sjukhusstyrelsens ordförande.
En prognos för året kommer att presenteras i samband med delårsrapporten vid nästkommande styrelsemöte.

Sjukhuset erbjuder fortsatt korta väntetider
Sjukhuset fortsätter att ha en hög tillgänglighet. Efter juli månad uppvisar sjukhuset en måluppfyllelse vad gäller väntetid på 90 dagar på 96 procent för besök på mottagning och 94 procent för behandling. När det gäller måluppfyllelse på 60 dagar ligger den på 75 procent till både behandling och mottagning.

Skyltning till SÄS Skene
Styrelsen ställde också frågor angående skyltningen till sjukhuset i Skene. I samband med att akutmottagningen i Skene stängde sommaren 2010 tog Vägverket bort skyltarna med röda kors vid de stora infarterna till Kinna/Skene för att inte vilseleda akut sjuka patienter. Istället ansökte SÄS under våren om att få med endast ordet sjukhus på vägskyltarna. Ärendet är fortfarande under behandling hos Vägverket och man har ännu inte fått något skriftligt svar.  Därför finns i dagsläget ingen information vid riksväg 41. Skyltningen inne i Skene sköts av kommunen och där finns skyltar till sjukhuset.

Ny ersättare i styrelsen
Som en konsekvens av regionens omval i maj tillträdde Mats Tolfsson, (s) som ny ersättare i styrelsen istället för Jonas Hansson (svg).



Kontaktperson: Peter Rosholm (s), ordförande sjukhusstyrelsen, 0703-26 13 06
Thomas Wallén, sjukhusdirektör, 033-616 10 00 Lennart Ryler, ekonomichef, 033-616 10 00 Pressjouren 033-616 24 44


Läs meddelandet som PDF