Pressmeddelande
Från (None)
2008-12-17 15:16


Pressmeddelande från sjukhusstyrelsens möte


Bland de ärenden styrelsen hade att behandla kan särskilt nämnas:
o Akutvårdscentralen, rapport från verksamhetsöversyn
o Ansvar för strålterapiverksamheten vid SÄS
o Förslag till ändrad vårdstruktur för Södra Älvsborgs Sjukhus
o Ersättning till patienter vid inställd operation

Väntetiderna vid AVC har ibland varit alltför långa, sedan en tid pågår därför en översyn av verksamheten med målsättning att minska den tid en patient får vänta på mötet med läkare till högst en ½ timme. När en läkare bedömt att sluten vård är nödvändig skall överföringen till en vårdavdelning också ske inom en ½ tim. En flödesanalys hade redan påvisat stora möjligheter att snabba upp handläggningen. Viss provverksamhet skall börja inom kort.

Styrelsen beslöt föreslå Regionstyrelsen att fatta beslut om ny organisation för strålterapiverksamheten.  Idag har SÄS och SU båda ansvar för sådan verk-samhet. Under flera år har det varit betydande svårigheter att bemanna verk-samheten vid SÄS. Därför har sjukhusledningarna fört överläggningar om en ändrad organisation och en överenskommelse har nu träffats att föreslå region-styrelsen, att det organisatoriska ansvaret för strålverksamheten vid SÄS Borås skall övertas av SU fr.o.m. 1 februari 2009.

Styrelsen beslöt bordlägga förslaget till ny vårdstruktur för SÄS, ärendet kommar att behandlas vid styrelsens möte 29 januari 2009. Styrelsens ordförande, Peter Rosholm uttalade sin stora uppskattning av det grundliga arbete som ligger till grund för förslaget. Förslaget medför betydande konsekvenser varför det är rimligt att avsätta mera tid för den politiska behandlingen. Sjukhusdirektören gavs i uppdrag att vidare utreda vissa frågor om vården vid SÄS Skene. Styrelsen beslöt att vänta med beslut om röntgenverksamheten i Ulricehamn till budgetarbetet inför 2011. 

Styrelsen informerades om att ett hundratal patienter under 2008 inte fått den kompensation för inställd operation de enligt gällande regelverk har rätt till. Administrative direktören Lennart Ryler har beslutat att dessa patienter skall kontaktas för utbetalning av aktuell ersättning.

Södra Älvsborgs Sjukhus
Björn Gustafsson
Informationschef

Publicerat av Kerstin Holm



Kontaktperson: Styrelsens ordförande Peter Rosholm tel 070-3261306
Sjukhusdirektör Ingela Tuvegran Chefläkare Christer Wettervik tel 033 6161000 Informationschef Björn Gustafsson tel 070 5181165


Läs meddelandet som PDF