Pressmeddelande
Från (None)
2010-04-21 16:14


Pressmeddelande från styrelsen för Södra Älvsborgs Sjukhus 2010-04-21


Styrelsen vid Södra Älvsborgs Sjukhus sammanträdde i dag i Skene.

Styrelsen beslutade bland annat att godkänna delårsrapporten för mars och att hemställa hos hälso- och sjukvårdnämnderna om att göra en genomgång av den barn- och ungdomsmedicinska vården.

Sjukhusets delårsrapport efter mars månad visar på ett underskott om 35,4 mkr. Vid samma tid föregående år var underskottet 26,5 mkr. Helårsprognosen sätts till minus 50 mkr. Sjukhuset uppvisar alltjämt mycket goda siffror när det gäller vårdgarantin och uppnår i praktiken vårdgarantin för såväl besök som behandling. Södra Älvsborgs Sjukhus går nu vidare i riktning mot att sänka vårdgarantitiden från 90 dagar till 60 dagar.

Styrelsen för Södra Älvsborgs Sjukhus beslutade att hemställa hos hälso- och sjukvårdnämnd 6 respektive 8 om en översyn av den barn- och ungdomsmedicinska vården. I södra Älvsborg, sjukhusets upptagningsområde, finns barn- och ungdomsmedicinska specialister såväl inom sjukhuset som inom primärvården. En följd av denna ordning är att det antal specialister som finns barn- och ungdomskliniken är relativt få till antalet varför problem uppstår med att hålla barnjouren bemannad. Under en period har sjukhuset och primärvården sökt en lösning på problemet men inte funnit en lämplig väg varför styrelsen för Södra Älvsborgs Sjukhus nu vänder sig till berörda hälso- och sjukvårdsnämnder.

Frågor som i övrigt behandlades vid styrelsemötet:

  • Information till styrelsen om utvecklingen vid sjukhuset i Skene där arbetet pågår för att säkerställa läkarbemanning dygnet runt.
  • Information om arbetet med att minska det totala antalet anställda inom SÄS under 2010.
  • Planeringsförutsättningar för sommarverksamheten
  • Svar på remiss från regionstyrelsen om ungdomspolitiskt program
  • Kommentarer till inkomna revisionsrapporter
  • Bekräftelse av tidigare fattat beslut om firmatecknare för Södra Älvsborgs Sjukhus

Frågor kan besvaras av

Styrelsens ordförande Peter Rosholm tel 070-3261306
Tf sjukhusdirektör Christer Wettervik, tel 033-6161000
Administrativ direktör Lennart Ryler 033-6161000
Kommunikationschef Maria Bohlin, tel 0708-21 19 34



Kontaktperson: Styrelsens ordförande Peter Rosholm tel 070-3261306


Läs meddelandet som PDF