Pressmeddelande
Från SÄS
2014-12-17 16:00


SÄS ekonomi fortsätter gå åt rätt håll med sjunkande kostnadsutveckling


Styrelsen för Södra Älvsborgs Sjukhus sammanträdde på onsdagen och godkände på mötet månadsrapporten för november.
Sjukhusets ackumulerade resultat per november är minus 78,8 mnkr, vilket är 76,9 mnkr sämre än budget men 113,9 mnkr bättre än föregående år.

I november blev utfallet - 3,3 mnkr vilket sjukhuset ser som en positiv utveckling och de senaste månaderna har varit väsentligt bättre än föregående år. Kostnads-utvecklingen fortsätter att sjunka och är för november endast 1,8 procent.

- Det är glädjande att höstens trend håller i sig och att kostnadsutvecklingen fortsätter att sjunka. Vi ska göra allt vi kan för att hålla i detta när vi nu går in i vintern som normalt är sjukvårdens tuffaste period, säger Thomas Wallén, sjukhusdirektör. 

Något längre köer än tidigare
Sjukhuset har under hösten tappar något när det gäller tillgänglighet. När det gäller tillgängligheten är måluppfyllelsen per november för väntetid 30 dagar, 43 procent till mottagning och 48 procent till behandling.  För väntetid på 60 dagar är motsvarande siffror 67 procent till mottagning och 79 procent till behandling.

Mötet var det sista för den sittande styrelsen och man fick en tillbakablick på vad som har hänt på SÄS under den senaste mandatperioden.

- Den avgående styrelsen vill tacka alla SÄS medarbetare för mandatperiodens arbete. Trots i många fall tuffa förutsättningar görs ett mycket bra arbete. Invånarna i Sjuhärad har ett mycket stort förtroende för vården på SÄS, säger Peter Rosholm, sjukhusstyrelsens ordförande.

I januari tillträder den nya styrelsen baserat på utfallet i höstens val.


Övriga punkter på mötet
Svar till Sjuhärads kommunalförbund om inrättande av barnhus i Södra Älvsborg

 


 



Kontaktperson: Peter Rosholm, sjukhusstyrelsens ordförande 0729-805503
Thomas Wallén, sjukhusdirektör, 033-616 10 00 Anna-Karin Jernberg, ekonomichef, 033-616 10 00 Maria Bohlin, kommunikationschef, 0708-211934


Läs meddelandet som PDF