Pressmeddelande
Från (None)
2009-09-11 16:30


SÄS startar webb-TV


- En ny kanal för att nå ut med information till patienter och medarbetare

I en serie inslag kommer vi skildra en del av det arbete som pågår på Södra Älvsborgs Sjukhus för att utveckla en sjukvård för framtiden. Utvecklingsarbetet är kopplat till Tehuset, som är sjukhusets nya vårdbyggnad och ska stå klar vid årsskiftet 2009/2010.

I inslagen får de som tittar bland annat veta varför sjukvården måste utvecklas, hur vissa delar av utvecklingsarbetet ska genomföras och vilka nya möjligheter som skapas för patienter och personal med en ny vårdbyggnad.

- Detta är en satsning vi gör eftersom vi vill förnya oss och pröva nya sätt för att få ut viktig information, som i detta fall handlar om hur vi vill utveckla vården, säger informationschef Björn Gustafsson.

SÄS nya vårdbyggnad ger helt nya möjligheter att kunna svara upp mot de krav och förväntningar som patienterna har på sjukvården. Några av nyckelorden för vården i Tehuset är patientnärmre vård, enkelrum och integration av öppen- och slutenvård, som ska förbättra patientens vistelse och vård på sjukhuset. Dessa begrepp kommer att tas upp och närmare beskrivas i inslagen. Medverkar gör medarbetare, avdelningschefer, vårdenhetschefer samt personer ur staber och sjukhusledning.

- Detta är ett annat sätt att berätta om det som pågår på sjukhuset och vi hoppas att det kan bli ett bra komplement till övrig information och ett lockande sätt för både medarbetare och patienter att ta till sig information, säger informatören Pernilla Augustsson, som producerar inslagen i SÄS webb-TV.

Inslagen publiceras på SÄS webbplats som du når på adressen:
www.vgregion.se/sas



Kontaktperson: Björn Gustafsson, informationschef, 0705-181165
Pernilla Augustsson, informatör, 033-616 47 32


Läs meddelandet som PDF