Pressmeddelande
Från SÄS
2014-06-18 13:00


SÄS styrelse godkände månadsrapporten för maj


Styrelsen för Södra Älvsborgs sjukhus sammanträdde på onsdagen och på agendan fanns månadsrapporten för maj samt den reviderade åtgärdsplanen.

Sjukhusets resultat per maj är minus 73,8 mnkr, vilket är 42,3 mnkr sämre än budget men 35,2 mnkr bättre än föregående år. Intäkterna för sjukhuset visar ett mindre överskott mot budget och kostnaderna är sjunker. Det är positivt att resultatet för maj månad är väsentligt bättre än samma period förra året och försämringen från april är liten. Prognosen för helåret sätts till minus 91 mnkr.

- Det är glädjande att kostnaderna minskar jämfört med maj förra året. Det återstår mycket arbete men vi tror att det är en indikation på att vår åtgärdsplan börjar ge effekt, säger Peter Rosholm, sjukhusstyrelsens ordförande.

När det gäller tillgängligheten är måluppfyllelsen för väntetid 30 dagar, 45 procent till mottagning och 57 procent till behandling. För väntetid på 60 dagar är motsvarande siffror 70 procent till mottagning och 84 procent till behandling.

Reviderad åtgärdsplan utifrån ägarplanen

Arbetet med den ekonomiska åtgärdsplanen fortsätter och under maj har även punkter från regionens så kallade ägarplan inkluderats. Regionkansliet har jämfört sjukhusen i regionen när det gäller bland annat vårdens effektivitet, personalkostnader och bemanning utifrån olika yrkeskategorier och identifierat förbättringsområden för respektive sjukhus för att få verksamheten i balans. Den reviderade åtgärdsplanen presenterades för styrelsen och kommer att redovisas för regionens ägarutskott nästa vecka.

- Ägarplanen har belyst vår verksamhet från några nya perspektiv och gett oss mer information om vår verksamhet. Vi har fortsatt hög tillgänglighet och högst patientkvalitet i jämförelse med övriga sjukhus. I de områden där vi avviker negativt tas nya åtgärdsplaner fram, till exempel för vissa personalkostnader och några sjukdomstillstånd, säger Thomas Wallén, sjukhusdirektör.



Kontaktperson: Peter Rosholm, sjukhusstyrelsens ordförande, tfn 0703-261306
Thomas Wallén, sjukhusdirektör, tfn 033-616 10 00 Bengtåke Johansson, ekonomichef, tfn 033-616 10 00 Maria Bohlin, kommunikationschef, tfn 0708-211934


Läs meddelandet som PDF