Pressmeddelande
Från (None)
2010-09-15 17:01


SÄS styrelse stödjer ledningens arbete med att få ekonomin i balans


Vid onsdagens styrelsemöte godkändes delårsrapporten för årets första åtta månader. Rapporten visade på ett underskott om 58 mkr och en prognos på minus 80 mkr. Resultatet är 79 mkr sämre än budget och 18 mkr sämre än föregående år. När det gäller vårdgarantin uppvisar sjukhuset ett bra resultat. Sjukhuset klarar i stort sett vårdgarantin. Styrelsen ställde sig dessutom i ett särskilt beslut bakom de aktiviteter och den inriktning sjukhuset arbetar efter för att uppnå en ekonomi i balans. Genom det beslutet ville styrelsen peka på all den kraft och alla aktiviteter som pågår vid sjukhuset för att uppnå en ekonomi i balans.

Styrelsen fick även en presentation av det övergripande resultatet i den nationella patientenkäten. I de första jämförelserna ligger SÄS på samma nivå som regionen och nationen på indikatorerna delaktighet, information, upplevd nytta och förtroende. Arbetet fortsätter nu med att analysera och sammanställa respektive kliniks material.

Styrelsen fick vidare beskrivet för sig arbetsprocessen med prioriteringsarbetet som hälso- och sjukvårdsnämnden i Södra Älvsborg har initierat. Bakgrunden är en eventuell minskad beställning till sjukhuset för 2011 på 50 mkr. Sjukhuset arbetar nu med att från ett professionellt perspektiv ta fram ett beslutsunderlag för hälso- och sjukvårdskansliet. Materialet beräknas vara klart under oktober.

Vid mötet presenterade sig sjukhusets nya chefläkare Jerker Isacson. Han beskrev i ett kortare anförande vad som är på gång inom patientsäkerhetsarbetet.



Kontaktperson: Peter Rosholm, sjukhusstyrelsens ordförande, 0703-26 13 06 Christer Wettervik, tf sjukhusdirektör, 033-616 10 00 Lennart Ryler, ekonomidirektör, 033- 616 10 00 Maria Bohlin, kommunikationschef, 0708-21 19 34


Läs meddelandet som PDF