Pressmeddelande
Från SÄS
2015-04-15 14:36


Gott och blandat-kören tog hem segern i SÄS körslag


Fem färgstarka körer som deltagit i SÄS körslag har underhållit medarbetarna sedan v. 12. Låtarna har framförts med glädje och stort engagemang. Detta år bjöds även grannförvaltningarna med att delta. Habiliteringen i Borås tackade ja vilket var extra roligt. Kören som fick flest röster av medarbetarna detta år blev dock en SÄS-kör, Gott och blandat, från personalklubben. Vinnarkören fick ta emot guldbuckla och priser av Thomas Wallén, sjukhusdirektör, som var synbart nöjd med sjukhusets körslagsfinal.

- Vilket härligt Körslag det har varit i år, säger Thomas Wallén, sjukhusdirektör. Jätteroligt att se alla färgstarka körer som har framfört 80-talslåtar med liv och lust. Det är nog så att dopamin och oxytociner (välmåendehormoner) har producerats både bland deltagande körerna och bland publiken dessa veckor. Jag ser fram emot att se vinnarkören i andra sammanhang framöver.

 

Vinnarkören med den eftertraktade guldbucklan och sina priser. Foto Pernilla Lundgren, fotomedia.

Högupplöst bild på Gott och blandat (jpg)

Priset var, förutom ett vandringspris i form av en guldbuckla, varsitt presentkort till Göteborgs symfonikers spelning i Göteborgs konserthus erbjudande att uppträda på alla chefers möte i Göteborg, också i Göteborgs konserthus. och delta vid prisceremonin på forsknings- och kvalitetsdagarna.

Evelina Johansson, sjuksköterska på E71, en av körmedlemmarna i Gott och blandat tog emot priserna.

- Det här var ju fantastiskt bra, vilken succé, säger Evelina Johansson. Jätteroligt och jag tror att jag kan prata för alla i kören. De flesta har tränat varje vecka sen i höstas och sedan i våras började vi träna in våra sånger till körslaget.  It´s raining men blev vårt val, för vi gillade den 80-talslåten bäst. Redan i eftermiddag kommer vi att träna med kören igen.

Tvåa respektive trea blev Barnkören och Ögongodis. I år blev det även priser till tvåan och trean. Barnkören får uppträda i samband med forsknings- och kvalitetsdagarna och trean erbjuds att uppträda på sjukhusets årliga gratifikationsmiddag.Kontaktperson: Åsa Axelsson, tfn 033-6161000
Pressjouren, tfn 033-6162444 Maria Bohlin, tfn 033-6161000


Läs meddelandet som PDF