Pressmeddelande
Från SÄS
2011-02-11 12:00


Södra Älvsborgs Sjukhus på sjätte plats bland akutsjukhusen i Sverige


I en nyligen publicerad ranking ”Sveriges bästa sjukhus 2010”, som sammanställts av Health Consumer Powerhouse, kommer SÄS på en sjätte plats bland akutsjukhusen i Sverige och är bästa sjukhus i Västra Götalandsregionen. SÄS jämförs med 48 akutsjukhus i landet där universitetssjukhuset i Linköping kommer på första plats.

- Det betyder oerhört mycket för vår självkänsla när andra bedömer oss och det fina resultatet kommer att bidra till att stärka SÄS goda rykte. Vi har fått bekräftelse på att vårt kvalitets- och utvecklingsarbetet går i rätt riktning vilket jag är mycket stolt över, säger Thomas Wallén, sjukhusdirektör på SÄS.

Rankingen baseras på sammanvägd data från SKL:s (Sveriges kommuner och landsting) och Socialstyrelsens Öppna Jämförelser, som mäter och jämför kvalitet och effektivitet inom den svenska hälso- och sjukvården, och www.vantetider.se, en webbplats som presenterar information om hur väntetiderna till vården ser ut i Sverige.

I 2010 års Öppna Jämförelse visade SÄS på god kvalitet inom flera områden och sjukhuset placerade sig bättre än riksgenomsnittet inom framförallt hjärtsjukvård, kvinnosjukvård samt protes- och ljumskbråcksoperationer.

När det gäller arbetet med att minska vårdköerna fortsatte SÄS under 2010 att visa goda resultat med en konstant hög nivå när det gäller måluppfyllelse i vårdgarantin. Vid årsskiftet 2010/2011 uppgick måluppfyllelsen till 98 procent för mottagningsbesök, 98 procent för behandling.


En fullständig sammanställning av rankingen går att hitta på www.healthpowerhouse.se



Kontaktperson: Maria Bohlin, kommunikationschef, 0708-211934
SÄS Pressjour 033-616 24 44


Läs meddelandet som PDF