Pressmeddelande
Från SÄS
2012-11-28 10:00


Stefan Magnusson ny verksamhetschef för ortopedkliniken


Måndag 3 december börjar Stefan Magnusson arbetet som ny verksamhetschef för ortopedkliniken vid SÄS. Han efterträder Josh Monastyrski som går i pension. 

Stefan Magnusson, verksamhetschef ortopedkliniken SÄS.
Stefan Magnusson, ny verksamhetschef vid ortopedkliniken på SÄS.
Foto: Peter Edquist.
Klicka för högupplöst bild
.

Stefan Magnusson är dubbelspecialist i ortopedi och transfusionsmedicin och har doktorerat inom kirurgi på forskning om avstötningsreaktioner. För många på ortopedkliniken är han redan ett bekant namn. Stefan Magnusson gjorde sin ST-tjänstgöring på kliniken och tjänstgjorde här fram till 2008.

– Jag trivdes jättebra på SÄS, säger Stefan Magnusson. Det är många kvar från min tid på sjukhuset som jag nu har träffat igen, men det har också hänt mycket bara på några år. Det verkar finnas en stark drivkraft både på kliniken och på sjukhuset i stort.

Stefan Magnusson har de senaste åren arbetat på ortopedkliniken på SU i Mölndal, kombinerat med ett flertal sidouppdrag och egen vidareutbildning. Han är medicinskt ledningsansvarig för vävnadsinrättningen för ben i Västra Götalandsregionen, han ingår i SKL:s nationella vävnadsråd som benvävnadsexpert och han är ordförande för den nationella expertgrupp som driver utvecklings-, kvalitets- och samverkansfrågor om donation och transplantation av benvävnad i Sverige.

Bred kunskap och stort kontaktnät som är bra för hela SÄS

Parallellt med kliniskt arbete har Stefan Magnusson också utbildat sig inom bland annat hälsoekonomi, pedagogik, ledarskap och organisations- och kvalitetsutveckling. Han har också varit amanuens för läkarstudenterna under ortopedikursen vid Sahlgrenska Akademin under några terminer.  Det är kunskap och erfarenheter som han tror kan komma till användning i uppdraget som verksamhetschef.

– Jag har gjort många olika saker under åren och har stor kunskap inom många områden. Det hoppas jag kan komma till stor nytta för kliniken, säger Stefan Magnusson. Med tanke på min bakgrund kändes det väldigt naturligt att söka det här jobbet.

Också biträdande sjukhusdirektör Maria Dalemar som har lett rekryteringsarbetet framhåller bredden i Stefan Magnussons kompetens som en stor fördel.

– Detta är en bra rekrytering för ortopedkliniken men också en tillgång för hela SÄS, säger Maria Dalemar. Stefan Magnusson har en bred kunskapsbank och ett stort kontaktnät genom sina olika uppdrag. Det är värdefullt både ur ett omvärldsperspektiv och när vi behöver göra nya rekryteringar.

Stefan Magnusson kommer inledningsvis att gå ett internt introduktionsprogram och så småningom också chefsutbildningen inom Västra Götalandsregionen, chefskörkortet. Nuvarande verksamhetschef Josh Monastyrski går i pension 31 januari 2013 men kommer att ta ut innestående ledigheter från veckan före jul. Han avtackas inom kliniken.

Kort om Stefan Magnusson

• Är född 1960. 
• Bor i Mölnlycke med fru och tre barn, från förskole- till högskoleålder. Ska tågpendla till Borås.
• Fritiden ägnas åt familjen och att snickra på ett nybyggt sommarhus på Brattön i Bohuslän.



Kontaktperson: Pressjouren, tfn 033-616 2444


Läs meddelandet som PDF