Pressmeddelande
Från SÄS
2012-06-27 13:30


Pressinbjudan – välkomna att se när inspelningen pågår

Svensk spelfilm spelas in på SÄS i Skene


På fredag, den 29 juni, kommer en vårdavdelning på SÄS i Skene att vara inspelningsplats för den kommande filmen ”Vilsen”. Filmen är en thriller och handlar om Göteborgspolisen Göran Lidman, som leder en utredning av vad som till synes är en rad ritualistiska mord, där mördaren ristat in en symbol på sina offer. Ritualmorden visar sig även ha tydliga kopplingar till den ockulta världen. När en före detta pastor kommer till polisstationen med betydande information, förstår kommissarie Lidman motvilligt att han måste samarbeta med henne, och tillsammans tar de upp jakten på mördaren.

Det är inledningsscenerna i filmen som ska spelas in på SÄS i Skene. Den börjar med att Lidmans pappa blir mycket sjuk och behöver sjukhusvård. Sjukhuslokalerna i filmen kommer alltså att vara en av de nyrenoverade vårdavdelningarna på SÄS i Skene.

- Handlingen utspelar sig i Göteborgsområdet och i Sjuhäradsbygden. Min rollfigur kommissarie Lidman bor i Bollebygd och jobbar i Göteborg och hans pappa bor i Skenetrakten, därför föll det sig väldigt naturligt när vi nu fick möjlighet att använda dessa vårdlokaler, säger producenten Göran Sjögren, som också spelar kommissarie Lidman i filmen.

- Vi tycker att det är väldigt positivt att vi har möjlighet att ställa upp på detta och visa upp våra nya, moderna vårdlokaler i Skene i en svensk spelfilm, när handlingen nu utspelar sig i dessa trakter, säger Maria Bohlin, kommunikationschef på Södra Älvsborgs Sjukhus.

Filmen förväntas bli klar för visning sommaren 2014. Bland skådespelarna märks Johan Gry, mest känd som Erik Winter i ”kommissarie Winter”, Lars Väringer, som bland annat medverkat i ”Hem till byn, ”Sunes sommar” och ”Wallander”, samt Kjell Wilhelmsen, som nyligen fick sitt stora genombrott i TV-serien ”30 grader i februari”.

Välkomna att se hur det ser ut vid inspelningen och att höra mer om filmen

Datum: Fredag 29 juni
Tid: kl 10:30
Plats: Vårdenhet 1, SÄS i Skene. Vi möter upp i huvudentrén.

Hör gärna av er om ni kommer.

 

Mer fakta om filmen:
http://www.vilsen-filmen.se/story/



Kontaktperson: SÄS Pressjour 033-616 24 44


Läs meddelandet som PDF