Pressmeddelande
Från SÄS
2011-01-24 11:30


Undersköterskan Gun Carlsson – årets studenthandledare 2010


Gun Carlsson arbetar som undersköterska på kirurgavdelning 4 på Södra Älvsborgs Sjukhus och har utsetts till årets studenthandledare 2010.

Klicka här för högupplöst bild på Gun Carlsson.
Foto Miriam Carlsson, Södra Älvsborgs Sjukhus.

Priset för Årets studenthandledare instiftades förra året och utdelas årligen till en medarbetare som på ett aktivt, stödjande och uppmuntrande sätt verkat som handledare för studenter i verksamhetsförlagd utbildning, för akademiska vårdutbildningar.

- Det kändes fantastiskt roligt att bara vara nominerad. Att sedan få priset kändes mäktigt och jag har fått mycket uppmärksamhet och uppmuntran efteråt, säger Gun Carlsson, som fått ta emot både blommor, diplom och ett vandringspris i form av en pokal för utmärkelsen.

Gun Carlsson har arbetat som studenthandledare i nästan åtta år och handleder sjuksköterskestudenter i grundläggande omvårdnad under termin 2. Hon valdes med följande motivering: "Årets studenthandledare är alltid engagerad i studenterna och vill hela tiden utveckla så det blir så bra som möjligt. Hon förklarar på ett informativt och lättillgängligt sätt. Hon har ett otroligt tålamod och visar aldrig tillstymmelse till frustration även om studenten inte alltid visar den rätta motivationen. Hon gör studenterna delaktiga och lär dem tänka själv genom att uppmana till reflektion. Hon kan säga ifrån på ett bra sätt om något görs fel och framförallt – hon ger ofta beröm, vilket får studenten att växa. Hon är en sådan handledare som man själv velat vara".

- Priset är en fin bekräftelse på att det är ett bra arbete man lägger ner på studenterna och det sporrar en att fortsätta göra ett bra jobb, säger Gun Carlsson.

16 medarbetare var nominerade och de utgörs av såväl sjuksköterskor som undersköterskor, arbetsteurapeuter, sjukgymnaster och biomedicinska analytiker. Varje år tar Södra Älvsborgs Sjukhus emot 1100 studenter och elever under utbildning.

- Det är ett mycket viktigt och beundransvärt arbete som alla handledare utför och priset är en uppmuntran för det fantastiska jobb de lägger ner för att få sjukhusets utbildningsverksamhet att fungera, säger Ingrid Rosengren, studierektor.



Kontaktperson: Ingrid Rosengren, studierektor, 033-616 19 19, 0703-09 11 77


Läs meddelandet som PDF