Pressmeddelande
Från SÄS
2012-09-03 08:00


Vårdpersonal och ambulans på plats i Skene – Strokekampanjen fortgår


På  Skene marten, den 8 september, finns  medarbetare på plats som informerar om hur man kan förebygga stroke. Har du symtom på stroke ring 112.

Amulans
Utryckning. Foto Bo Haglund, Fotomedia. 
Högupplöst bild på ambulansen (jpg)

Lördag 8 september kl 08:30-12:30, står denna gång, SÄS ambulans parkerad utanför Folkets Hus i Skene. Vårdpersonal finns också på plats och svarar på frågor.

De som passar på att besöka medarbetarna på SÄS och ambulansen kan lära sig mer om symtom på stroke och riskfaktorer för att få sjukdomen. Likaså kan man få mer information om den akuta och rehabiliterande vården.

De som är intresserade kan även göra några enklare tester för att se om man ligger i riskzonen för stroke.

Evenemanget är en del av SÄS aktiviteter i samband med den nationella strokekampanjen under 2011-2013. Tidigare i år genomfördes samma aktivitet, som nämns ovan,  i Borås. Personal och ambulans fanns  i Knalleland fick ta emot många intresserade som ställde frågor om stroke.

- Vi vill förstås nå så många som möjligt och informera om vikten av att man söker vård direkt när man får symtom som vid stroke, säger Veronica Aldenbrandt som är projektledare för strokekampanjen på SÄS. Får man snabb vård kan bestående skador begränsas.

Kring ambulansen samlas olika yrkeskategorier som på olika sätt arbetar med personer som kan få eller har fått stroke. Ambulanspersonalen berättar och visar bland annat hur en person tas om hand när behandling av stroke påbörjas i ambulansen. Sjukvårdspersonal från den rehabiliterande vården berättar om vilken rehabilitering, i form av arbetsterapi och sjukgymnastik, som finns idag.  Personal som tar upp hur man kan ändra sina levnadsvanor för att förebygga stroke finns också på plats.
Välkomna att lära mer om stroke.

Läs tidigare nyhet om hur strokevården har utvecklats sista året          



Kontaktperson: Veronica Aldenbrandt 033-6164021
Pressjouren 033-6162444


Läs meddelandet som PDF