Pressmeddelande
Från SÄS
2014-10-24 17:31


Vinnare i SÄS Primaton 24h


Sociala medier för att nå unga, en interaktiv karriärsida och en tydlig utvecklingsplan för att ta tillvara på anställda inom SÄS. Detta är delar av det förslag som vann SÄS Primaton 24h på SÄS forsknings- och kvalitetsdagar.

Under ett dygn har deltagare i tre grupper arbetat utifrån varsitt befintligt problemområde. Samtliga har kommit fram till förslag på förbättringsområden inom SÄS. Gruppen som arbetade utifrån problemområdet kring hur vi kan attrahera unga till vården kom till slut fram till det vinnande bidraget.

Deltagarna i den vinnande gruppen


Deltagarna i den vinnande gruppen är Therese Mybeck, Marie Andersson, Erika Westin, Yankuba Daffeh och Susanne Blid (Anders Byttner och Elisabeth Svensson saknas på bild) Foto Pernilla Lundgren, fotomedia

Högupplöst bild på Vinnarna (jpg)

Gruppen har bland annat arbetat fram ett förslag om en interaktiv webbsida SÄSkarriär.se med information om olika tjänster inom vården, karriärmöjligheter och utbildning. På sidan ska man även kunna komma i kontakt med ambassadörer inom olika områden för att ställa frågor. Och detta nappade juryn på. 

Juryns motivering

Det är ett innovativt förslag med stor nyttoeffekt för SÄS. Med nya perspektiv på den yngre generationen säkerställer vi visionen SÄS mitt sjukhus. Så låter juryns motivering.

Nu är det upp till sjukhusledningen att ta tillvara på de förslag som kommit in och jobba vidare med dem. Och det har redan sjukhusdirektören lovat att göra.

– Det första vi gör nu är att koppla ihop det vinnande förslaget med HR-avdelningen för att arbeta vidare, säger Thomas Wallén, sjukhusdirektör.

Hur Thomas ser på arbetsmetoden är solklar.

– En succé! Vi har fått fram tre mycket bra och kreativa förslag på bara 24 timmar. Och detta är problemområden som vi har arbetat i åratal med att hitta bra lösningar på, fortsätter Thomas Wallén.

Men det är fler som är nöjda med arbetsformen.

De andra grupperna i arbete med, Patientens delaktighet och Unga vuxna på akuten. Foto Pernilla Lundgren, fotomedia.

Ett kreativt arbetssätt

– Det var fantastiskt roligt! Det var en utmaning och ett väldigt innovativt sätt att arbeta under ett helt dygn med personer man inte känner, säger Erika Westin från akutmottagningen och som är en av vinnarna.

Men det var inte bara det unika sättet att arbeta som lockade deltagarna utan också möjligheten att få vara med och påverka till något större.

– Vi hoppas att vi kan bidra till att fler unga vill till SÄS. Och att de vill stanna, säger Therese Mybäck från rehabiliteringskliniken.

Fortsatt arbete

Samtliga förslag som kommit fram genom SÄS Primaton kommer att arbetas vidare med inom sjukhuset.

– Alla förslagen är bra och kommer påverka det fortsatta arbetet inom SÄS. Även om vi bara kunde utse en av grupperna som vinnare är vi alla vinnare i slutändan, avslutar Thomas Wallén vid avslutningsceremonin.

Kort om SÄS Primaton 24h

Primaton 24h är ett problemlösnings- och innovationsmaraton där tre tvärprofessionella grupper tävlar om den bästa lösningen på tre givna vårdproblem. Primaton är ett nytt inslag i SÄS kvalitets- och utvecklingsdagar. Under ett dygn har de tre grupperna arbetat utifrån varsitt som tagits fram av sjukhusledningen. Tanken är att alla lösningsförslag ska komma till användning men bara ett kan vinna tävlingen.

Marie Cullberg  



Kontaktperson: Anneli Schwarz, tfn 033-6161000
Pressjouren, tfn 033-6162444


Läs meddelandet som PDF