Pressmeddelande
Från SÄS
2012-01-18 08:00


Utdelning av SÄS vårdstudiestipendium


SÄS-stipendiet till uppsats om barns upplevelse av att leva med en förälder som fått diagnosen cancer.
Mirjam Kuusela och Nahid Muqbil tilldelades SÄS-stipendiet för sin uppsats: " Barns upplevelse av att leva med en förälder som fått diagnosen cancer." Priset, som består av 5000 kr, diplom och blommor och delades ut i samband med sjuksköterskeutbildningens avslutning i Caroli kyrka fredagen den 13 januari.

Mirjam Kuusela och Nahid Muqbil tilldelades SÄS-stipendiet

Mirjam Kuusela och Nahid Muqbil tilldelas SÄS-stipendiet

Den vinnande uppsatsen valdes med följande motivering:
"Den uppsats som har vunnit årets SÄS-stipendie belyser ett mycket viktigt ämne, den är välskriven och metoden är väl presenterad. Den har en vårdvetenskaplig förankring och resultatet visar på vikten av att göra barn som närstående delaktiga. Uppsatsen har också relevanta förslag på kliniska implikationer. "

Såväl Mirjam som Nahid avslutade sin sjuksköterskeutbildning redan förra terminen och har nu hunnit med att arbeta ett tag som sjuksköterskor. Att få SÄS-stipendiet upplever de båda som mycket betydelsefullt och det motiverar till att läsa vidare. Mirjam vill gärna i en framtid ägna sig åt familjefrågor och barn. Nahid som idag arbetar inom psykiatrin har ännu inte bestämt sig för vilken inriktning hon skall ha men även hon finner det intressant att arbeta med barn.

Fakta om SÄS-stipendiet

Sedan 2002 delar SÄS ut ett vårdstudiestipendie till sjuksköterskestuderande på Institutionen för vårdvetenskap vid Högskolan i Borås. Priset delas ut till en uppsats som på ett berömligt sätt behandlar integrationen av vårdvetenskap och den kliniska verksamheten. Uppsatserna bedöms av en uppsatskommitté bestående av representanter från Södra Älvsborgs sjukhus och Institutionen för vårdvetenskap, Högskolan i Borås.

Läs hela uppsatsen: Barns upplevelse av att leva med en förälder som fått diagnosen cancer

Högupplöst bild: Mirjam Kuusela och Nahid Muqbil tilldelas SÄS-stipendiet



Kontaktperson: SÄS pressjour, 033-616 24 44


Läs meddelandet som PDF