Pressmeddelande
Från Västra Götalandsregionen
2010-11-19 08:00


Pressinbjudan

Barnrättsdag 23 november


Har missgynnande barn rättigheter? Frågan ställs vid en barnrättsdag i Göteborg den 23 november. Det är Nätverksgruppen och Kunskapscentrum för barnkonventionen i Västra Götalandsregionen som i samarrangemang med Mödra-Barnhälsovårdsteamet i Haga och Social resursförvaltning i Göteborgs stad anordnar seminariedagen.

Fokus kommer att vara på barn i familjer med missbruksproblematik och/eller psykisk sjukdom och hur vi i våra verksamheter kan arbeta för att förverkliga missgynnade barns rättigheter enligt FN:s barnkonvention.
 
Dagen riktar sig till politiker, chefer och nyckelpersoner i Västra Götalandsregionen och i Göteborgs stad.

Under dagen medverkar bland annat en representant från barnombudsmannen samt politiker från Västra Götaland (Karin Engdahl, regionråd och Anna Johansson, kommunalråd). Många goda exempel från Västra Götalandsregionens verksamheter kommer att tas upp.

Önskas lunch, bjuder vi på detta.

Tid: 23 november kl. 09.30-16.45.

Plats: Folkets hus, Kongressalen, Göteborg

Välkomna!

Kunskapscentrum för barnkonventionen i Västra Götalandsregionen

(Kunskapscentrum för barnkonventionen har till uppgift att stötta Västra Götalandsregionens  verksamheter i att implementera barnkonventionen.)

Program Barnrättsdagen...

Läs mer om Barnrättsdagen...



Kontaktperson: Anna Johansson, informatör, Kunskapscentrum för barnkonventionen i Västra Götalandsregionen, 0727- 442350, eller anna.sl.johansson@vgregion.se


Läs meddelandet som PDF