Pressmeddelande
Från Tvätteriet Alingsås
2007-05-07 14:45


OBS. JUSTERAD VERSION

Tvätteriet Alingsås klarar försörjningen


Morgonens brand på Tvätteriet Alingsås kommer inte att innebära några större leveransproblem. Tvätteriet kommer nu att ta hjälp av ett annat tvätteri för att tillgodose sjukvården.

Tvätteriet Alingsås försörjer sjukvården inom Västra Götalandsregionen med tvätt, textilier och sterila produkter. Tvätteriet har också uppdrag åt Landstinget i Värmland och en del kommuner.

I morse utbröt en brand i tvätteriets ventilationssystem. Branden kunde snart släckas men lokalerna drabbades av vatten- och rökskador som kan ta några dagar att sanera.

Redan i morgon, tisdag, kan produktionen komma igång så smått igen men full produktion blir det inte förrän i slutet av veckan, enligt produktionschef Lars Dahmm.

Tvätteriet tar nu hjälp av det landstingsägda tvätteriet i Norrköping. När dessa tvättat skickas allt tillbaka till Alingsås och distribueras som vanligt därifrån. Tvätteriet upprätthåller därmed sina ordinarie rutiner gentemot kunderna.

Lars Dahmm gör bedömningen att all leverans kommer att ske ungefär som vanligt. För vissa artiklar kan det bli ett mindre hack i leveranserna men tvätteriet kommer då att fördela produkterna jämnt mellan kunderna så att dessa ska märka så lite som möjligt.

Tvätteriet Alingsås



Kontaktperson: Tvätterichef Erik Hallberg, 0708-40 18 57, eller produktionschef Lars Dahmm, 0738-33 94 00.


Läs meddelandet som PDF