Pressmeddelande
Från Vårdsamverkan Fyrbodal
2011-05-18 08:00


Inbjudan till konferens om SKL-studien ”Kvalitativ uppföljning av Multisjuka äldre” i Uddevalla och Orust kommuner


 

Media hälsas välkommen till konferens den 25 maj om SKL-studien ”Kvalitativ uppföljning av Multisjuka äldre” i Uddevalla och Orust kommuner. Under dagen diskuteras hur verkligheten ser ut för de mest sjuka äldre i Uddevalla och Orust. Får de sjuka äldre den vård de behöver? Vad kostar vården? Vilka områden bör utvecklingsarbete fokusera på?

Svaren på frågorna finns samlade i en rapport från den kvalitativa uppföljning av de mest sjuka äldre som Uddevalla och Orust kommuner genomförde i höstas. Studien som gjordes tillsammans med NU-sjukvården och Primärvården samt Vårdsamverkan Fyrbodal och Fyrbodals kommunalförbund kommer att redovisas och diskuteras under konferensen. Sveriges Kommuner och landsting, SKL, finns på plats och redovisar även de nationella resultaten från studien.

Fyrbodal kommunalförbund och Vårdsamverkan Fyrbodal bjuder in till en spridningskonferens om SKL-studiens resultat av ”Kvalitativ uppföljning av Multisjuka äldre”. Ett utvecklingsarbete finansierat av staten och SKL, och som är kopplat till ”Program för god äldreomsorg” samt ”Bättre liv för sjuka äldre”. Medverkar under dagen gör bland annat Håkan Sundberg (ordförande i Vårdsamverkan Fyrbodal och Hälso- och sjukvårdschef i Fyrbodal) och Ulla Gurner (projektledare SKL). I den avslutande paneldebatten medverkar bland annat Hasse Johansson (verksamhetschef MÄVA, Medicinsk Äldrevårdsavdelning i NU-sjukvården), Gunilla Josefsson (Ordförande Styrelsen för Primärvården Fyrbodal), Per- Arne Brink (Ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i norra Bohuslän) och Sylvia Wide (primärvårdsområdeschefchef i Uddevalla). Moderator för dagen är Maud Hagelberg, deltagare i seniorreferensgrupp Fyrbodal.

Tid: 25 maj, 2011, kl. 08.30 – 16.00

Plats: Högskolan Väst, Gustava Melins Gata, Trollhättan

Konferensen vänder sig till: Ordförande i socialnämnd, Förvaltningschefer ÄO, Biståndschefer ÄO, Chefer inom äldreomsorg och hemsjukvård, Utvecklare, MAS:ar, Anhörigstödjare, Presidier för hälso- och sjukvårdsnämnderna i Fyrbodal, Presidiet Styrelsen för Primärvården Fyrbodal, Presidiet NU sjukvårdens styrelse, Verksamhetschefer VG PV, Äldresjuksköterskor, Verksamhetschef Sjukvårdsrådgivningen, Områdes-, verksamhets- och vårdenhetschefer NU sjukvården, Chefläkare, FoU enheter samt övrigt berörd personal.

Media är välkomna att delta.

Mer information, program och inbjudan.

Kontaktpersoner

Håkan Sundberg, ordförande i Vårdsamverkan Fyrbodal och Hälso- och sjukvårdschef Fyrbodal, 070-340 75 45
Charlotte Almkvist-Hall, Samordnare, Vårdsamverkan Fyrbodal, 072-730 48 39
Lena Mossberg, Utvecklingsledare, Fyrbodals kommunalförbund, 073-335 85 28

 

     

Västra götalandsreigonens logotyp


 

Kort om Vårdsamverkan Fyrbodal:

Vårdsamverkan Fyrbodal är en samverkansorganisation som samfinansieras av Västra Götalandsregionen och Fyrbodals 14 kommuner samt Lilla Edet.

Vårdsamverkan Fyrbodal arbetar för gränsöverskridande samverkan mellan samtliga vårdgivare. Det krävs samlade krafter runt vårdtagaren för att kunna erbjuda en kvalitativ och kostnadseffektiv vård.

Vårdsamverkan Fyrbodal arbetar för att ta bort trösklar och riva murar mellan sjukhus, primärvård och kommuner, för att skapa gemensamma lösningar på gemensamma behov och kunskapsutbyte mellan vårdgivare.

Sedan år 2000 arbetar organisationen enligt fastställt samverkansavtal mellan hälso- och sjukvårdsnämnd 1, 2 och 3, primärvård, länssjukvård och kommunerna i Fyrbodal samt Lilla Edets kommun.



Kontaktperson: Se ovan.


Läs meddelandet som PDF