Pressmeddelande
Från Närvårdssamverkan Södra Älvsborg
2011-03-18 09:30


Ny samverkansform ska förbättra vård och omsorg i Södra Älvsborg


Den 10 mars startade Närvårdssamverkan Södra Älvsborg. Syftet med närvårdssamverkan är att förebygga framtida vård- och omsorgsbehov inom Södra Älvsborg och att skapa smidiga övergångar för patienten i kontakten mellan sjukhus, primärvård och kommuner.

Målgrupperna är de patienter som har behov av vård- och omsorgsinsatser från både kommun och region. Det har tidigare funnits samverkan för multisjuka äldre och personer med psykisk ohälsa och det har gett goda resultat. Det kommer nu att satsas mer på dessa grupper, men också på bättre samverkan kring barn och unga vuxna.

– Som invånare i Södra Älvsborg ska man få den vård och omsorg man behöver utan att uppleva gränser mellan kommun, vårdcentral eller sjukhus, menar Hans Holmberg som är ordförande i Styrgruppen för Närvårdssamverkan och Sjukhusdirektör för Alingsås Lasarett.

Den nya samverkansformen är ett politiskt beslut som togs 2007 och som nu ska förverkligas. Politikerna ska vara smörjmedlet i den nya organisationen.

– Vi är medborgarföreträdare och kan bidra med synpunkter från invånarna i Södra Älvsborg. Den politiska nivån behövs för att känna av samhället i stort, säger Maria Willner som är vice ordförande i det Delregionala politiska samrådsorganet för Närvårdssamverkan och ordförande i Hälso-och Sjukvårdsnämnden i Mittenälvsborg. 

Maria Willner, vice ordförande i det Delregionala politiska samrådsorganet för Närvårdssamverkan och Hans Holmberg ordförande för Styrgrupp Närvård.

 

För mer information kontakta:

  • Hans Holmberg, ordförande i Styrgrupp Närvård, 0705-88 16 68
  • Maria Willner, vice ordförande i det Delregionala politiska samrådsorganet, 0706-79 07 24
  • Nils-Gunnar Främberg, Chef Närvårdskansliet, 0733-52 17 28


Kontaktperson: Se ovan.


Läs meddelandet som PDF