Pressmeddelande
Från Vårdsamverkan Fyrbodal
2010-09-27 15:15


Inbjudan till informationsträff om ”Kvalitativ uppföljning av Optimal vårdprocess för äldre med stort vårdbehov i Närsjukvårdsområdet Orust och Uddevalla, i Fyrbodal"


Hur ser verkligheten ut för våra mest sjuka äldre? Får de den vård de behöver? Vad kostar den? Hur kan framtidens behov lösas? Dessa är några av de frågor som Orust och Uddevalla kommun väntas få svar på när de nu under hösten genomför en kvalitativ uppföljning av de mest sjuka äldre, tillsammans med NU-sjukvården och Primärvården samt Vårdsamverkan Fyrbodal och Fyrbodals kommunalförbund.

Fyrbodal kommunalförbund och Vårdsamverkan Fyrbodal bjuder in till informationsträff om ”Kvalitativ uppföljning av Optimal vårdprocess för äldre med stort vårdbehov i Närsjukvårdsområdet Orust och Uddevalla, i Fyrbodal”. Ett utvecklingsarbete finansierat av SKL och staten, och som är kopplat till ”Program för god äldreomsorg” samt ”Bättre liv för sjuka äldre”. Medverkar gör bland annat Ulla Gurner, som har utvecklat modellen under tio års tid vid Stockholms Äldrecentrum, och som bland annat har skrivit boken ”Dirigent saknas”.

Tid: 1 oktober 2010, kl. 9-12
Plats: Stadshuset Uddevalla, lokal: Oddevall, Varvsvägen 1, Uddevalla

Målgrupp: Presidier för hälso- och sjukvårdsnämnderna i Fyrbodal, Presidiet Styrelsen för Primärvården Fyrbodal, Presidiet NUsjukvårdens styrelse, Verksamhetschefer VG PV, Områdes-, verksamhets- och vårdenhetschefer NU-sjukvården, Chefläkare, FoU enheter, Ordförande i socialnämnd, Förvaltningschefer äldreomsorgen, Biståndschefer äldreomsorgen, Chefer inom äldreomsorg och hemsjukvård, Utvecklare, Medicinskt ansvariga sjuksköterskor, Verksamhetschef Sjukvårdsrådgivningen.

Media är välkomna att delta.

Syftet med studien är att:
• få en gemensam karta av verkligheten i form av de äldre multisjukas behov
• identifiera systembrister
• hitta systemlösningar som ger den multisjuka äldre personen bättre vård- och omsorgskvalitet
• öka den samhällsekonomiska nyttan av de resurser som finns samlade i vård- och omsorgssystemet kring den multisjuka äldre
• utvärdera Fyrbodals ”Optimal vårdprocess för äldre med stort vårdbehov” med MÄVA-konceptet (Medicinsk ÄldreVårdsAvdelning), Äldresjuksköterskan, Äldreteam etc.

Kontaktpersoner

Pär Levander, Beredningsansvarig Hälsa, Fyrbodals kommunalförbund,
0733-35 85 16

Lena Selander, Projektledare och samordnare, Fyrbodals kommunalförbund, 0727-30 48 76

Brita Lindahl, Samordnare, Vårdsamverkan Fyrbodal, 0705-58 72 45

 

     

Västra götalandsreigonens logotyp


 

Kort om Vårdsamverkan Fyrbodal:

Vårdsamverkan Fyrbodal är en samverkansorganisation som samfinansieras av Västra Götalandsregionen och Fyrbodals 14 kommuner samt Lilla Edet.

Vårdsamverkan Fyrbodal arbetar för gränsöverskridande samverkan mellan samtliga vårdgivare. Det krävs samlade krafter runt vårdtagaren för att kunna erbjuda en kvalitativ och kostnadseffektiv vård.

Vårdsamverkan Fyrbodal arbetar för att ta bort trösklar och riva murar mellan sjukhus, primärvård och kommuner, för att skapa gemensamma lösningar på gemensamma behov och kunskapsutbyte mellan vårdgivare.

Sedan år 2000 arbetar organisationen enligt fastställt samverkansavtal mellan hälso- och sjukvårdsnämnd 1, 2 och 3, primärvård, länssjukvård och kommunerna i Fyrbodal samt Lilla Edets kommun.



Kontaktperson: Se ovan.


Läs meddelandet som PDF