Pressmeddelande
Från Kollektivtrafiksekretariatet
2014-12-16 13:23


Chatta om kollektivtrafik med din politiker, den 18 december!


Över tusen personer har deltagit i en webbdialog som ska utveckla kollektivtrafiken. Torsdag den 18 december, kl 11-13, avrundas dialogen med en chatt, i vilken alla invånare i Västra Götaland är välkomna delta.

Tusentals förslag och hundratals kommentarer har hittills kommit in sedan dialogen startade i slutet av november. Många synpunkter har handlat om priser och zonindelning, andra om turtäthet och trafik på landsbygden. Deltagarna har dessutom kommenterat varandras förslag och diskuterat dem med varandra.

- Nu är det dags att avsluta dialogen, och det gör vi med en chatt på vår dialogsida, hurvillduhadet.nu, säger Maria Larsson på kollektivtrafiksekretariatet.

I chatten, den 18 december kl 11-13, deltar politiker från kollektivtrafiknämnden, och det blir en möjlighet för invånarna att diskutera och ställa frågor. Redan nu går det att skriva in sina tankar i chatten, och när de besvaras får man epost om det.

Webbdialogen har fått en bra spridning, när det gäller kön, ålder och var man bor, vilket var några av ambitionerna.

Dialogen handlar i första hand om att stämma av medborgarnas värderingar, snarare än åsikter om enskilda linjer, för att se vilka mål för kollektivtrafiken som de prioriterar. Detta tas sedan med som ett av underlagen i uppdateringen av Västra Götalandsregionens trafikförsörjningsprogram, som styr hur kollektivtrafiken ska utvecklas på lång sikt.

Politiker som deltar i chatten:

  • Ulrika Frick (MP)
  • Alex Bergström (S)
  • Susanna Cassberg (M)
  • Mats Rahmberg (FP)
  • Dan Hovskär (KD)

hurvillduhadet.nu/chatt



Kontaktperson: Ulrika Frick (mp), ordförande, tel: 0702-70 40 93
Tomas Zeljko, kommunikationsansvarig, tel 010-441 21 84


Läs meddelandet som PDF