Pressmeddelande
Från Kollektivtrafiksekretariatet
2014-07-02 11:22


Efterlyser visioner för kollektivtrafiken


gmp

Kollektivtrafiken i Göteborg. Mölndal och Partille ska utvecklas för att möta behoven år 2035. Nu bjuds allmänheten in för att lämna sina förslag.

Göteborg, Mölndal och Partille väntas ha 180 000 nya invånare år 2035, Resandet med tåg har samtidigt trefaldigats i Västra Götaland, och detta sammantaget ställer helt nya krav på framtidens kollektivtrafik.

Tunnelbana, linbanor, extra långa spårvagnar och bussar. Stadsdelar som växer och kopplas samman på nya sätt. Hur du tänker dig ett bra kollektivtrafiksystem år 2035, det vill nu de tjänstemän och politiker som planerar för framtiden ta reda på.

- Vi är mitt uppe i arbetet med att ta fram en målbild för framtidens kollektivtrafik i det här området, och redan i ett tidigt skede vill vi få in tankar och idéer från föreningar, organisationer och andra intresserade, säger Ulrika Frick, ordförande i kollektivtrafiknämnden och för projektets politiska styrgrupp.

De som vill lämna förslag har hela sommaren på sig, och i oktober ska en del av dessa presenteras av skaparna vid en öppen hearing i Älvrummet i oktober.

- Vi vill se förslag som beskriver helheten, inte bara en linje eller en plats. Det är inte fel att belysa fler dimensioner: hur påverkar till exempel en ny förbindelse den sociala dimensionen, säger Martin Elofsson, som är projektledare.

Vill du ta fram ett förslag, kan du besöka vgregion.se/hearing för att få bakgrundsmaterial.​

 

Illustration: Jörgen Svensson

Bilden får användas i samband med publicering om detta projekt. Illustratörens namn ska anges. Bilden kan laddas ned på denna länk (tiff, cmyk, 17 mb).



Kontaktperson: Martin Elofsson, projektledare. Tel 010-441 20 36
Ulrika Frick, kollektivtrafiknämndens ordförande. Tel 0702-70 40 93 Tomas Zeljko, kommunikationsansvarig. Tel 010-441 21 84


Läs meddelandet som PDF