Pressmeddelande
Från Kollektivtrafiksekretariatet
2013-07-23 08:00


Inbjudan till media

Invigning av koncepthållplats i Strömstad 25/7


Kalejdoskop, sällskapsspel, konst och vackra vindspel. En hållplatskur kan vara så mycket mer än ett hjälpligt skydd mot väder och vind. Tre studenter har skapat hållplatser som gör väntan till en trevlig stund och en plats för möten. Torsdagen den 25 juli kl 14 invigs hållplatsen i Strömstad.

Med bullar, dryck, såpbubblor, musik och en rafflande match i “tre i rad” mellan kommunalrådet Ronnie Brorsson och Ulrika Frick från Västra Götalandsregionen, invigs en koncepthållplats i Strömstad under torsdagen.
Tre studenter från Göteborgs Universitet och Chalmers, Pernilla Rimmerfors, Daniel Burgos-Nyström och Maria Björnberg vann den senaste Resenärskampen (en idétävling för hållbart resande) och nu har de fått chansen att göra verklighet av sina idéer.

- Vi tycker det är roligt att vi har fått chansen att bidra till ett mer hållbart resande och vi hoppas att konceptet kan appliceras på fler hållplatser framöver, säger de tre studenterna.

Studenterna har använt konst skapad av Miriam Hermanson, som precis avslutat sina studier på HDK (Högskolan för design och konsthantverk) vid Göteborgs Universitet. I samarbete med henne har de utformat en bildlek som ska smycka glasrutorna i Strömstad hållplatskur.
Förutom hållplatsen i Strömstad har studenterna även arbetat med en hållplats i Hallinden, och koncepten är likartade. Information om resmål i närheten, fakta och frågor, kalejdoskop och sällskapsspel ska göra väntan till en lustfylld upplevelse för den som väntar på sin buss.

Västra Götalandsregionen har ansvaret för kollektivtrafiken i Västra Götaland. Ett övergripande mål är att kollektivtrafiken ska plocka marknadsandelar från bilen.
För att klara framtidens klimatutmaningar behöver fler välja att resa kollektivt.

– Ett sätt att få fler att göra det valet är att göra hela resan till en behaglig upplevelse. Konst och sällskapsspel på våra hållplatser kan vara en del av det, säger Ulrika Frick (MP), ordförande i Västra Götalandsregionens kollektivtrafiknämnd, som finansierar de nya hållplatserna.

Media hälsas välkomna att delta vid invigningen som äger rum torsdagen den 25 juli, kl 14.

Plats: Strömstad busstation, Strömstad
Föranmäl er gärna till: Martin Elofsson, kollektivtrafiksekretariatet, martin.elofsson@vgregion.se, tel. 010- 441 12 36

 

 



Kontaktperson: Martin Elofsson, kollektivtrafiksekretariatet, martin.elofsson@vgregion.se, tel. 010- 441 12 36


Läs meddelandet som PDF